AdvokatWatch

Engelsk topadvokat får millionbøde for seksuel krænkelse

Det var en dyr affære for en partner i et af Londons største advokatfirmaer, da han havde seksuel omgang med en yngre kollega. Partneren mistede torsdag sit job og skal betale 235.000 pund, eller knap 2. mio. kr., i bøde og sagsomkostninger.

Foto: Colourbox

Det var et brud med advokatbranchens regler, da den 41-årige advokat og partner Ryan Beckwith i et af Storbritanniens største advokatfirmaer Freshfields havde seksuel omgang med en yngre medarbejder.

Det slog SDT (Solicitors Disciplinary Tribunal) ifølge Financial Times fast torsdag efter ni dages høring.

Den yngre medarbejder var alkoholpåvirket under episoden, og derfor burde Ryan Beckwith have vidst, at hendes dømmekraft var svækket. Han "vidste eller burde have vidst, at hans opførsel var upassende", og derfor skal han betale en bøde på 35.000 pund samt sagsomkostsninger på 200.000 pund, hvilket samlet løber op i knap 2 mio. kr.

Selvom Ryan Beckwith har forsvaret sig med, at episoden var et seksuelt møde mellem to enige voksne, slog SDT fast, at advokaten handlede uden integritet og truede den tillid, der er givet til ham som advokat. Advokaten mener ikke, sagen falder inden for advokatreglerne, men han indrømmer, at han ikke har levet op til, hvad der var forventet af ham som ansat i Freshfields.

Ryan Bechwith forlod torsdag morgen advokatfirmaet efter at have været på tidsubestemt orlov siden december.

Global rapport: Seksuel chikane og mobning florerer i advokatbranchen

Kvinde står frem med anklager mod højesteretskandidat

Sådan tackler chefjuristen en sexchikane-mistænkt topchef 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier