AdvokatWatch

Advokat tvivler på tilsyns effekt på ringe omdømme

Advokat Allan Ohms tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsyn vil have en effekt på advokaternes ringe omdømme. Men det rammer "stamkunderne", og det er positivt, mener han.

Advokat Allan Ohms Foto: PR

Det er ikke advokatbranchens brodne kar, der giver advokaterne et ringe omdømme, det er gentagne historier om for eksempel kuratorernes tårnhøje salærer.

Det mener advokat Allan Ohms, som siger til Finans, at han tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsynsindsats vil forbedre omdømmet.

"Her kræves, at der bliver længere mellem historierne om kæmpe advokatsalærer, der suger alt ud af pengekassen, før en konkursbehandling afsluttes. Der skal være længere mellem fortællingerne om, at advokater optrapper konflikter og siger nej til f.eks. moderne konstruktiv konflikthåndtering til fordel for en langvarig og dyr rets- eller voldgiftssag," er Allan Ohms skarpe vurdering.

Allan Ohms er dog positiv over for opstramningerne, som han mener rammer "stamkunderne". Han har tidligere i Berlingske langet ud efter Advokatsamfundets tilsyn, som han mener ikke følger med tiden. Her argumenterede advokaten blandt andet for, at tilsynet bør tage hensyn til advokatfirmaets størrelse.

Advokatrådet strammer tilsynsgrebet om branchen

Advokatsamfundet ansætter jurister til nyt tilsyn

Tidligere advokat frakendes retten til at drive advokatvirksomhed

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier