Advokat tvivler på tilsyns effekt på ringe omdømme

Advokat Allan Ohms tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsyn vil have en effekt på advokaternes ringe omdømme. Men det rammer "stamkunderne", og det er positivt, mener han.
Advokat Allan Ohms | Foto: PR
Advokat Allan Ohms | Foto: PR

Det er ikke advokatbranchens brodne kar, der giver advokaterne et ringe omdømme, det er gentagne historier om for eksempel kuratorernes tårnhøje salærer.

Det mener advokat Allan Ohms, som siger til Finans, at han tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsynsindsats vil forbedre omdømmet.

"Her kræves, at der bliver længere mellem historierne om kæmpe advokatsalærer, der suger alt ud af pengekassen, før en konkursbehandling afsluttes. Der skal være længere mellem fortællingerne om, at advokater optrapper konflikter og siger nej til f.eks. moderne konstruktiv konflikthåndtering til fordel for en langvarig og dyr rets- eller voldgiftssag," er Allan Ohms skarpe vurdering.

Allan Ohms er dog positiv over for opstramningerne, som han mener rammer "stamkunderne". Han har tidligere i Berlingske langet ud efter Advokatsamfundets tilsyn, som han mener ikke følger med tiden. Her argumenterede advokaten blandt andet for, at tilsynet bør tage hensyn til advokatfirmaets størrelse.

Advokatrådet strammer tilsynsgrebet om branchen

Advokatsamfundet ansætter jurister til nyt tilsyn 

Tidligere advokat frakendes retten til at drive advokatvirksomhed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også