AdvokatWatch

Advokat tvivler på tilsyns effekt på ringe omdømme

Advokat Allan Ohms tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsyn vil have en effekt på advokaternes ringe omdømme. Men det rammer "stamkunderne", og det er positivt, mener han.

Advokat Allan Ohms | Foto: PR

Det er ikke advokatbranchens brodne kar, der giver advokaterne et ringe omdømme, det er gentagne historier om for eksempel kuratorernes tårnhøje salærer.

Det mener advokat Allan Ohms, som siger til Finans, at han tvivler på, at Advokatnævnets styrkede tilsynsindsats vil forbedre omdømmet.

"Her kræves, at der bliver længere mellem historierne om kæmpe advokatsalærer, der suger alt ud af pengekassen, før en konkursbehandling afsluttes. Der skal være længere mellem fortællingerne om, at advokater optrapper konflikter og siger nej til f.eks. moderne konstruktiv konflikthåndtering til fordel for en langvarig og dyr rets- eller voldgiftssag," er Allan Ohms skarpe vurdering.

Allan Ohms er dog positiv over for opstramningerne, som han mener rammer "stamkunderne". Han har tidligere i Berlingske langet ud efter Advokatsamfundets tilsyn, som han mener ikke følger med tiden. Her argumenterede advokaten blandt andet for, at tilsynet bør tage hensyn til advokatfirmaets størrelse.

Advokatrådet strammer tilsynsgrebet om branchen

Advokatsamfundet ansætter jurister til nyt tilsyn 

Tidligere advokat frakendes retten til at drive advokatvirksomhed 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier