Advokatsamfundet ansætter jurister til nyt tilsyn

Nye juridiske muskler i form af en anklager og en dommerfuldmægtig skal styrke tilsynet med landets advokater, som ny lov har skærpet.
De nye jurister i Advokatsamfundets tilsyn skal blandt andet sikre, at landets advokater lever op til god advokatskik. | Foto: Celina Dahl / Ritzau Scanpix
De nye jurister i Advokatsamfundets tilsyn skal blandt andet sikre, at landets advokater lever op til god advokatskik. | Foto: Celina Dahl / Ritzau Scanpix

En anklager og en dommerfuldmægtig skal styrke tilsynet med landets advokater i Advokatsamfundet, oplyser brancheorganisationen på Linkedin.

Det drejer sig om Karina Winther og Søren Dragsbæk Holm, der kommer fra stillinger hos henholdsvis Københavns Vestegns Politi og Domstolsstyrelsen.

Advokatsamfundet har jagtet jurister for at imødekomme krav om skærpet tilsyn med advokatstanden, der blev udløst af en kritisk rapport fra revisions- og konsulentvirksomheden EY, som fandt flere fejl og mangler i tilsynet med advokater. Advokattilsynets ressourcer blev blandt andet beskrevet som "utilstrækkelige".

Karina Winther, der er uddannet jurist fra Københavns Universitet, har tidligere været forbi Fyns Politi, Rigsadvokaten og Københavns Politi.

Søren Dragsbæk Holm blev uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2017 og har tidligere arbejdet som stud.jur. i Anklagemyndigheden ved Københavns Politi. De sidste to år har han slået sine folder i Domstolsstyrelsen.

Advokatsamfundet jagter jurister til nyt tilsyn

Advokatsamfundet belåner city-ejendom for at betale skærpet tilsyn

Formand for Advokatrådet efter kritik af sløset tilsyn: Vi tager EY's anbefalinger til os

Ny rapport retter kritik mod Advokatrådets tilsyn med advokatbranchen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også