AdvokatWatch

Advokatsamfundet belåner city-ejendom for at betale skærpet tilsyn

Advokatsamfundet har været nødt til at belåne brancheorganisationens ejendom i hjertet af København for at finansiere de ekstra opgaver, som det skærpede tilsyn med advokatbranchen medfører.

Brancheorganisationen Advokatsamfundet holder til på adressen Kronprinsessegade 28 i centrum af København. | Foto: Google Maps

For at finansiere den ekstraregning, som den nye lov om skærpet tilsyn med advokater medfører, har Advokatsamfundet valgt at belåne organisationens ejendom på Kronprinsessegade i hjertet af København.

Det fremgår af Advokatrådets beretning for 2017/2018.

Der lægges desuden op til at forhøje advokaternes årlige bidrag til brancheorganisationen med foreløbig 1000 kr., så hvert medlem i 2020 og 2021 skal betale 7500 kr. om året i kontingent. Det skal dog først besluttes på en generalforsamling, hvor budgettet for de næste to år skal vedtages, inden Advokatsamfundet fredag kan fejre sin 100 års fødselsdag.

Et forhøjet medlemsbidrag er imidlertid ikke nok til at finansiere alle de opgaver, der følger med det skærpede og udvidede tilsyn. Det er derfor, at Advokatsamfundet har været nødt til at belåne sit domicil med udsigt over Kongens Have.

"Samlet set giver det os et langt stærkere og mere effektivt tilsyn – og det er det, vi arbejder frem mod at etablere," skriver Advokatrådets formand, Peter Fogh, i et mailsvar til Berlingske, hvor han tilføjer, at målsætningen er at fordoble tilsynet med advokater.

Ejendommen har ifølge avisen en værdi af 18 mio. kr. – med en skønnet handelsværdi på omkring 40 mio. kr.

"Finansiering af IT-udviklingen foreslås tilvejebragt gennem driften, således at der gennem låntagning i ejendommen Kronprinsessegade 28 skaffes ekstern finansiering, som over en årrække tilbagebetales via besparelser på den ordinære drift," lyder det i beretningen.

Det skærpede tilsyn med landets advokater blev udløst af en kritisk rapport fra revisions- og konsulentfirmaet EY, der blandt andet beskrev advokattilsynets ressourcer som "utilstrækkelige". Det fik Peter Fogh til i et interview med AdvokatWatch at efterlyse flere ressourcer. Samtidig kunne han fortælle, at Advokatrådet, der står for at føre tilsyn, på baggrund af anbefalingerne fra EY har iværksat flere nye initiativer og ændringer.

Som det er nu, betaler landets over 6000 advokater et årligt kontingent på 6500 kr., hvilket bringer de samlede indtægter op på godt 40 mio. kr. Af budgettet for 2020 fremgår det dog også, at Advokatsamfundets samlede omkostninger kommer til at stige med knap 20 pct. til ca. 49 mio. kr. i forhold til 2018, skriver Berlingske.

Advokatbranchen søger nye veje til at betale for skærpet tilsyn

Advokater langer ud mod tilsynet med advokater

Advokatrådet svarer igen på kritik: Der var flere tilsynsbesøg end tallene viser

Formand for Advokatrådet efter kritik af sløset tilsyn: Vi tager EY's anbefalinger til os

Ny rapport retter kritik mod Advokatrådets tilsyn med advokatbranchen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier