AdvokatWatch

Staten sætter stopper for dækning af udbyttesvindleres udgifter til advokater

Mistænkte for milliardsvindel med udbytteskat har kunnet få refunderet deres udgifter til advokater i Danmark. Det stopper ved årsskiftet, har et flertal i Folketinget besluttet.

Skatteminister Morten Bødskov mener ikke det er holdbart, at staten betaler advokatregninger for udbyttesvindlere. | Foto: Philip Davali//

Et politisk flertal stopper muligheden for, at formodede svindlere kan få refunderet deres udgifter til advokater i sager om tilbagebetaling af udbytteskat.

Hidtil har en tilskudsordning betydet, at advokatregningerne til de mistænktes sager mod staten helt eller delvist er blevet betalt af staten selv.

Fra 2012 til 2015 lænsede formodede svindlere den danske statskasse for 12,7 milliarder kroner.

Dermed har de mistænkte fået dækket deres udgifter til advokater og rådgivere. Men det stoppes nu, og det glæder skatteminister Morten Bødskov (S).

"Det er hverken holdbart eller rimeligt, at aktørerne i de her sager skal kunne få dækket deres udgifter til advokater og andre rådgivere," siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Hvis en formodet svindler vandt klagesagerne i Danmark, fik klageren alle sine udgifter dækket.

Hvis klagesagerne i udbyttesagen derimod blev afvist, betalte staten halvdelen af regningen. Men fra 1. januar er det slut.

Det vil ifølge et skøn fra Skatteministeriet betyde en besparelse på 140 millioner kroner, som ikke skal gå til at rådgive formodede svindlere.

"Alle danskere ved, at fælleskassen er blevet drænet som følge af udbytteskandalen. Derfor skal de selvfølgelig heller ikke kunne få godtgjort deres udgifter til at føre klagesager," siger Morten Bødskov.

Loven betyder ikke, at de pågældende virksomheder bliver afskåret fra at klage over deres afgørelser. Sagerne kan fortsat havne hos klagemyndigheder eller danske domstole.

At der var mulighed for at få refunderet udgifter til klager over udbytteafgørelser skyldes retssikkerhedspakken. Den blev indført af den tidligere regering. Socialdemokratiet stemte også for.

Den gav selskaber mulighed for at bruge tilskudsordningen, når de ville klage over en afgørelse i skatteforvaltningen.

/ritzau/

Danmark har betalt amerikanske advokater millionbeløb i udbytteskat-skandalen 

Styrelse vil stævne sidste pensionsplaner i udbyttesag 

Statsrevisorformand vil have gransket milliardforlig  

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier