Styrelse vil stævne sidste pensionsplaner i udbyttesag

Skattestyrelsen tager skridt til at stævne de sidste pensionsplaner i USA for cirka 1,2 mia. kr.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Skattestyrelsen tager skridt til at stævne de sidste amerikanske pensionsplaner for cirka 1,2 mia. kr. i sagen om svindel med udbytteskat.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen, der med amerikanske advokater lægger sidste hånd på stævningerne. Begrebet pensionsplan dækker over enkeltpersoners pensionsopsparinger.

Begrebet pensionsplan dækker over enkeltpersoners pensionsopsparinger.

"Nu tager vi et definitivt skridt og gør klar til at sagsøge de sidste pensionsplaner for cirka 1,2 mia. kr.," siger Skattestyrelsens chefforhandler, direktør for Særlig Kontrol Steen Bechmann Jacobsen.

Sagen om udbyttesvindel for samlet 12,7 mia. kr. er kompliceret og dækker over, at flere selskaber og personer i en række lande uberettiget har krævet udbytteskat udbetalt.

Udbyttesagen forløb fra 2012 til 2015.

Skattestyrelsen har i maj indgået et forlig med 61 pensionsplaner om at tilbagebetale 1,6 mia. kr. ud af samlet 2,9 mia. kr.

Differencen mellem de to beløb er efter Skattestyrelsen og Kammeradvokatens opfattelse gået til andre aktører i det samlede kompleks.

Ifølge Politiken og TV2, der har afdækket dele af sagskomplekset de seneste dage, har svindlerne i et forlig fået lov til at fratrække de udgifter, de har haft i forbindelse med at snyde Skat.

De fem ud af de 19 pensionsplaner er allerede sagsøgt, og de resterende 14 vil blive det i den kommende tid. Skattestyrelsen afviser, at der er givet rabat og fremhæver, at forliget med svindlerne er den bedst mulige.

"Skattestyrelsen skal forfølge krav over for flere hundrede selskaber og personer i mange lande, og den nærmere sammenhæng imellem disse personer er kun i begrænset omfang kendt af offentligheden," siger Boris Frederiksen, der er hovedskribent på aftalen og Skattestyrelsens advokat i udbyttesagen samt partner hos Kammeradvokaten.

Torsdag meddelte flere statsrevisorer, at de forventer at bede Rigsrevisionen, statens uafhængige revisionsmyndighed, om at gå ind i sagen om statens forlig med svindlerne.

Skattestyrelsens direktør Merete Agergaard står fuldt bag forliget.

"Vi varetager den danske stats interesse i denne helt særlige sag. Vi har én opgave, og det er at få så stort et beløb som muligt hjem til Danmark. Vi har indgået et forlig, som vi står 100 procent bag," siger hun i meddelelsen.

Statsrevisorformand vil have gransket milliardforlig DLA Piper giver Kammeradvokaten kamp til stregen i ombejlet kuratorpanel Kammeradvokaten finder forsvundne millioner i Kasi-sag Trecifret millionbøde til tysk bank for medvirken i sag om udbytteskat 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også