Ny leder for international organisation vil sætte fokus på diversitet i advokatbranchen

Det næste år vil den amerikanske advokat og partner Jerome Roth arbejde for at øge diversiteten i organisationen the International Association of Lawyers (UIA), siger han til branchemediet Legalweek.
Sammenlagt udgør andelen af kvindelige partnere i Danmarks ni største advokatvirksomheder 14 pct., viser en opgørelse af AdvokatWatch. | Foto: Colourbox
Sammenlagt udgør andelen af kvindelige partnere i Danmarks ni største advokatvirksomheder 14 pct., viser en opgørelse af AdvokatWatch. | Foto: Colourbox

Advokat og partner Jerome Roth fra advokatfirmaet Munger, Tolles & Olson i San Francisco, USA, er netop blevet valgt som leder - med titel af præsident - for den 92 år gamle organisation the International Association of Lawyers (UIA) med base i Paris.

"Jeg er så stolt af at blive præsident for UIA (...). UIA gør et ekstraordinært arbejde med at samle tusinder af advokater fra hele verden såvel som bar associations, som ligeledes repræsenterer millioner fra hele kloden – både for at udveksle viden, networke og stå sammen om at beskytte vores uafhængighed og profession," skriver Jerome Roth på Linkedin.

Det næste år vil den amerikanske advokat varetage stillingen i organisationen, og her vil Jerome Roth særligt have fokus på at få tre punkter på dagsordenen, siger han til branchemediet Legalweek. Et af punkterne er at hjælpe med at definere rollen som advokat, når demokratiet og retssikkerheden bliver udfordret, lyder det.

Derudover vil han arbejde for at forbedre retten til at stemme ved valg samt øge diversiteten i UIA både for kvinder, LGBTQ-personer og advokater med handicap.

I Danmark har advokatfirmaerne i flere år forsøgt at fremme diversitet i partnerkredsene med nye initiativer og modeller. Men udviklingen af antallet af kvindelige partnere står stille hos de fleste firmaer. Sammenlagt udgør andelen af kvindelige partnere i landets ni største advokatvirksomheder 14 pct., viser en opgørelse foretaget af AdvokatWatch.

Jerome Roth er uddannet fra Harvard Law School i 1983 og har en master i europæisk business law fra Universite de Paris II Pantheon-Assas i Paris, Frankrig. Jerome Roth har arbejdet for Munger, Tolles & Olson siden 1995, fremgår det af hans Linkedin-profil.

Med speciale i international litigation har han repræsenteret klienter som blandt andre Warner Bros. Entertainment, Linkedin, Shell Oil, og LG Display, skriver Legalweek.

Advokatfirmaer udskyder mål for kvinder i topledelsen

Britisk advokatgigant vil have flere kvinder i bestyrelsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også