AdvokatWatch

Britisk advokatgigant vil have flere kvinder i bestyrelsen

Kvinder skal udgøre 33 procent af bestyrelsen i 2022 i et af Storbritanniens største advokatfirmaer DWF.

Foto: Pexels

I 2022 skal en tredjedel af bestyrelsen i det britiske, børsnoterede advokatselskab DWF bestå af kvinder.

Financial Times skriver, at advokatfirmaet, som blot er et ud af fire børsnoterede i Storbritannien, vil øge andelen af kvindelige medlemmer af bestyrelsen fra de nuværende 27 procent til 33 procent.

Ligesom i Danmark består toppen af advokatbranchen i Storbritannien primært af mænd. Mens 60 procent af advokater, der kommer ind i branchen i Storbritannien, er kvinder, er der kun 30 procent kvinder på partnerniveau. 

Flere danske advokatfirmaer har ligeledes sat måltal for antallet af kvinder i ledelse, men hidtil har størstedelen haft svært ved at leve op til egne ambitioner.

Christina Blacklaws, konsulent og tidligere chef for the Law Society siger til Financial Times, at advokatfirmaer skal "stoppe med at forsøge at fikse kvinder og begynde at fikse deres systemer".

"Når de gør det, skal de være modige nok til at sætte offentlige mål, som de er villige til at stå til regnskab for," siger hun.

I Storbritannien er det lovpligtigt at offentliggøre lønforskellen mellem mænd og kvinder. Flere advokatfirmaer har de seneste år derudover sat måltal for antallet af kvinder i ledelse og ejerkreds.

Britiske advokatselskaber kræver flere kvindelige advokater
Tre års stagnation: 36 pct. af amerikanske advokater er kvinder 

Juridisk brobygger om større diversitet i advokatbranchen: Det er ikke nok 

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier