AdvokatWatch

Britiske advokatselskaber kræver flere kvindelige advokater

En række større britiske advokatvirksomheder og banker stiller krav til større kønsdiversitet i et forsøg på at gøre op med gruppen af "hvide midaldrende mænd," der sidder på højt profilerede sager.

Andelen af kvinder i advokatstanden steg med kun 0,4 procentpoints mellem 2017 og 2018. Ifølge organisationen Bar Standards Board, udgør kvinder 37,4 pct. af hele advokatstanden. | Foto: Pexels

I et forsøg på at gøre op med gruppen af "hvide midaldrende mænd," der sidder på højt profilerede sager, er advokatselskaber og banker i Storbritannien begyndt at stille krav til kønsdiversiteten i advokatstanden. Det skriver Financial Times.

Den britiske bank Barclays efterspurgte sidste år en diversitetsstatistik blandt de udvalgte advokatselskaber, som rådgiver banken i forbindelse med lovarbejde. På samme måde kræver Lloyds Banking Group også, at bankens jurister rapporterer en liste over kønsdiversitet og samarbejder med andre virksomheder om mangfoldighedsbegivenheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kan godt ryge en finke af panden, lød det fra advokat Mette Grith Stage i en uge, hvor spalterne blandt andet var fyldt med historier om en hård tone ved retterne, en afklapsning til Njord i dommerklagesag og en brugerlussing til Tinglysningsretten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier