AdvokatWatch

DF's retsordfører beder justitsminister om redegørelse efter ny DNA-sag

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, vil have justitsministeren på banen efter endnu en sag om fejlagtige DNA-beviser, skriver Berlingske.

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti | Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Tidligere på måneden kom det frem, at en mand blev sigtet for groft hærvæk på grund af en fejlagtig dna-profil. Nu er der endnu en sag, som sår tvivl om politiets brug af DNA-beviser, og det får Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, til at bede justitsministeren om en redegørelse af "politiets problemer" med brug af DNA-registre, skriver Berlingske.

"At der er tale om endnu en sag, hvor der er sket fejl, understreger behovet for, at vi får en redegørelse fra justitsministeren. Forhåbentligt er det kun få tilfælde, hvor det er gået galt. Mit indtryk er, at politiet bruger DNA-registreret meget professionelt i det daglige," siger Peter Skaarup til Berlingske.

Både De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, og retsordfører for Enhedslisten Rosa Lund finder sagen bekymrende. Rigspolitiet og justitsministeren har ikke kommenteret sagen over for Berlingske.

Rigspolitiet skærpede reglerne for brug af dna-profiler for syv år siden. Frem til 2012 blev dna-profiler baseret på 10 strenge af dna-molekylet. Siden er man gået over til, at de skal være baseret på 16 strenge.

I dna-registret, som blev oprettet i 2000, er der stadig dna-profiler, der er baseret på kun 10 strenge.

Efter første DNA-sag kom frem, udtrykte forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen over for avisen, at DNA-sagerne kan vokse sig til at blive et endnu større problem end teledata-sagen, hvis der blev fundet flere fejl end den første.

DNA-fejl bekymrer forsvarsadvokater 

Advokat: Uskyldige kan være dømt på fejlagtige dna-beviser 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier