AdvokatWatch

Advokatforening om fynsk advokat med dobbeltrolle: Hele advokatstanden lider skade

Odense Advokatforenings formand mener, at det både er "trist og beklageligt", når en sag som Ole Maares millionhonorar rammer advokatstanden.

Foto: Colourbox

Sagen om den fynske advokat Ole Maare, som har udskrevet advokatregninger til sig selv i sin rolle som formand for den velgørende erhvervsdrivende fond Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat, møder nu kritik fra Odense Advokatforening.

"Det er både trist og beklageligt," siger Henrik Thorup Pedersen, som er formand for Odense Advokatforening, til Fyens Stiftstidende.

"Advokatstanden generelt, ikke bare i Odense, men i hele Danmark, lider skade, når der er nogen, som ikke lever op til reglerne," siger Henrik Thorup Pedersen.

Advokat Ole Maare har som formand for den velgørende fond udskrevet regninger til sig selv på 4,1 mio. kr. over en periode på seks år. Henrik Thorup Pedersen understreger over for Fyens Stiftstidende, at han kun kender sagen fra medierne og altså ikke har kendskab til, hvad pengene er gået til. Han siger til avisen, at Maares dobbeltrolle kan være i strid med reglerne om habilitet.

Fonden har i den seksårige periode uddelt 1,3 mio. kr. til velgørende formål.

Ole Maare gik i sommer konkurs med sit advokatfirma.

Advokat og formand lånte penge i erhvervsdrivende fond

Fynsk advokat gav sig selv millionhonorar fra velgørende fond

Skattegæld fælder fynsk advokatfirma

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier