AdvokatWatch

Fynsk advokat gav sig selv millionhonorar fra velgørende fond

Den konkursramte advokat Ole Maare har som formand for bestyrelsen i en erhvervsdrivende fond sendt tre gange så mange penge til sit eget advokatfirma som til velgørende formål. Erhvervsstyrelsen undersøger sagen.

Millioner fra en fynsk erhvervsdrivende fond er gået til advokatregninger. | Foto: colourbox.com

Den erhvervsdrivende fond Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat har siden stiftelsen i 2012 og frem til 2018 først og fremmest været en god indtægtskilde for advokat Ole Maare.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ole Maare har som bestyrelsesformand i fonden haft ansvaret for at administrere fondens penge, og mens 1,3 mio. kr. er gået til uddelinger, er hele 4,1 mio. kr. gået til advokatudgifter til Ole Maares advokatfirma, Maare Advokatanpartsselskab, der gik konkurs i sommer.

I fondens vedtæger står der, at "administrationsomkostninger skal begrænses mest muligt, såfremt de ikke helt kan undgås", men Ole Maare afviser over for Fyens Stiftstidende, at administrationsomkostningerne har været for høje i forhold til uddelingerne. Han har ikke desto mindre tilbagebetalt 400.000 kr. til fonden, for han syntes "det så forkert ud".

Erhvervsstyrelsen, som fører tilsyn med erhvervsdrivende fonde, er i gang med at undersøge sagen.

Advokater bryder med svindeldømt direktør

Styrelse vil stævne sidste pensionsplaner i udbyttesag

Advokat sigtes for at medvirke til løgn i retten 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier