AdvokatWatch

Revisorbosser vil have opgør med advokattitlen

Mens Konkurrencerådet er i gang med at analysere advokatbranchen, opfordrer to topchefer fra revisionsbranchen i en kronik i Berlingske til at gøre op med advokattitlen. Det vil styrke konkurrencen, lyder det.

Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør i PWC. | Foto: PWC

Advokattitlen er ikke længere nødvendig for størstedelen af advokaters arbejde. Derfor bør man gøre op med titlen. Det mener to topchefer fra revisionsbranchen.

I en kronik i Berlingske skriver adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen fra PWC og adm. direktør Anders Dons fra Deloitte, at der af konkurrencehensyn bør gøres op med advokattitlen.

"Hvis man vælger at fastholde dette unødige princip, vil det afholde andre virksomheder fra at kunne bygge de bedste juridiske kompetencer op, og det vil naturligvis betyde, at kunderne har færre valgmuligheder, da advokaterne de facto vil have monopol herpå. Manglende konkurrence er hverken godt for kvaliteten eller for den pris, som kunderne og herunder dansk erhvervsliv i sidste ende kommer til at betale," lyder det i kronikken.

De to topchefer henviser til udlandet, hvor man i for eksempel England har gjort op med advokattitlen ved at dele branchen ind i barristers og solicitors, hvor sidstnævnte kun må yde juridisk rådgivning og altså ikke føre retssager ved domstolene. 

De store revisions og rådgivningsvirksomheder Deloitte, PWC, KPMG og EY er efterhånden store udbydere af juridiske ydelser på globalt plan. I Danmark kæmper de med for alvor at få hul igennem på markedet for juridiske ydelser. Senest har PWC imidlertid vist fremgang på rådgivning inden for det lukrative M&A, som advokater traditionelt har siddet på.

PWC får rekordår med fremgang på M&A

Vækst i firmahandler giver EY medvind 

Konsulentydelser er nu det største forretningsben i Deloitte 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier