AdvokatWatch

PWC får rekordår med fremgang på M&A

Revisions- og konsulentkæmpen PWC leverer for fjerde år i træk tocifret vækst med en omsætning, der nærmer sig 3 mia. kr. Direktør fremhæver blandt andet M&A som vækstmotor. 

Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør for PWC i Danmark. | Foto: PWC

Markedet for køb og salg af virksomheder har de seneste par år været varmt og indbringende, og det lader til, at revisionsbranchen også får en del af kagen.

Med en vækst på 11 procent rammer revisions- og konsulentvirksomheden PWC en omsætning på knap 3 mia. kr. i regnskabsåret 2018/2019, og dermed sætter selskabet omsætningsrekord. Adm. direktør i PWC, Mogens Nørgaard Mogensen, siger til Børsen, at han er "stolt over" resultatet og peger blandt andet på M&A som vækstmotor.  

"Vi er specielt tilfredse med, at vi vokser inden for de områder, som vi synes er relevante for os," siger direktøren og forklarer til Børsen, at det bl.a. drejer sig om køb og salg af virksomheder og revisions- og skatteforretningen.

Ifølge PWC er kundeandelen blandt C25-selskaberne 60 procent inden for revision og 100 procent inden for revision, skat og/eller rådgivning.

PWC er i fuld gang med at opbygge sin juridiske afdeling med Henrik Kany i spidsen. Han kom til selskabet fra konkurrenten EY, hvor han ligeledes stod for at opbygge den juridiske afdeling fra stort set ingenting tilbage i 2011. Han har en fortid i advokatfirmaet Accura og er specialiseret i netop M&A. 

Om bundlinjen følger toplinjen er imidlertid uvist. PWC's bundlinje fremgår nemlig ikke af regnskabet, da de 187 partnere hiver overskuddet ud til sig selv og bogfører beløbet under personaleomkostninger – samme øvelse som partnerselskaber i advokatbranchen benytter sig af.

I årets løb er antallet af medarbejdere steget med godt 200, så PWC nu har 2414 medarbejdere og partnere.

PWC melder klar til juridisk offensiv – EY imødeser den med ophøjet ro 

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling

Storstilet juridisk satsning hos PWC ramt af tilbageslag – nøgleperson låst 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier