Konsulentydelser er nu det største forretningsben i Deloitte

Konsulentforretningen overhaler for første gang revision som det største forretningsben i den danske afdeling af Deloitte, som nærmer sig en omsætning på 4 mia. kr., viser nyt regnskab. Særligt på M&A-området oplever revisions- og konsulenthuset stor aktivitet.
Deloitte i Danmark havde i det forskudte regnskabsår 2018/2019 en omsætning på 3,7 mia. kr. | Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix
Deloitte i Danmark havde i det forskudte regnskabsår 2018/2019 en omsætning på 3,7 mia. kr. | Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Konsulentforretningen har for første gang overhalet revision som det største forretningsben i Deloittes danske afdeling.

Det fremgår af nyt regnskab for det forskudte regnskabsår 2018/2019, hvor revisions- og konsulenthuset havde en omsætning på 3,7 mia. kr. mod 3,4 mia. kr. året før.

Fremgangen i konsulentforretningen, som nu udgør 38 pct. af den samlede omsætning, hvor revision bidrager med 34 pct., er drevet af store transformationsprojekter hos kunderne – særligt inden for teknologi og strategi, oplyser Deloitte i en pressemeddelelse.

På markedet for juridiske ydelser er Deloitte i stil med de andre Big Four-virksomheder PWC, EY og KPMG begyndt at røre på sig og oprustede eksempelvis med fire nye ansatte på området sidste efterår.

Afdelingen Tax & Legal oplever efter et år med høj aktivitet inden for virksomhedsoverdragelser en vækst på 11 pct., mens en øget efterspørgsel på M&A-området gør, at Financial Advisory oplever den største vækst på 32 pct. sammenlignet med sidste regnskabsår. De to områder står for henholdsvis 13 og 8 pct. af omsætningen, fremgår det.

"Historisk har vi været størst på revision, men nu er det tippet over til, at vi er størst på konsulentydelserne, som vi forventer vil fortsætte med at vise en markant vækst. Det handler om, at rigtig mange danske virksomheder går gennem meget store transformationsprojekter. Når vi kommer ind og hjælper i den type projekter, er vi ofte inde med hele vores forretning, men konsulentydelserne er en meget stor del af det," siger Anders Dons, adm. direktør i Deloitte Nordic, til Børsen.

Deloitte i Danmark beskæftiger 2800 medarbejdere, heraf er 248 partnere. Overskuddet landede på 93 mio. kr. mod 87 mio. kr. året før.

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling

Britiske rådgivere hiver rekordoverskud hjem 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også