AdvokatWatch

Anklager om stramme tidsfrister: "Det giver ingen mening"

Anklagere kritiserer stramme tidsfrister for straffesager om våben, vold og voldtægt. Det går ud over vigtigere sager, lyder det fra anklagere, som selv vil prioritere deres arbejdsopgaver.

Hvilken sag i bunken? Straffesager om våben, vold og voldtægt har højeste prioritet. | Foto: Colourbox

Anklagere må ikke selv vurdere, hvilke sager der er vigtigst at prioritere, og det skaber frustration.

Det skriver Berlingske.

"Sagstyperne, man har valgt at prioritere, giver ingen mening. Hvis man bliver slået i hovedet med en flaske i byen, så er det vold. Men hvis man bliver slået i hovedet med en flaske og tilmed får stjålet sin pung, så er det røveri. Vold prioriteres højere end røveri, men det sidste er i dette tilfælde mere voldsomt," siger Anna Truelsen, anklager og tillidsrepræsentant hos anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, til avisen.

En lang række anklagere stiller ifølge Berlingske spørgsmål ved fornuften i stramme tidsfrister i sager om våben, vold og voldtægt. Det er fra politisk side besluttet, at de sager skal behandles inden for 30-60 dage, men det sker ifølge anklagerne på bekostning af andre mere alvorlige sager.

Ifølge Berlingske opfordrer flere anklagere politikerne til at give anklagerne mere selvstændighed og mulighed for selv at prioritere de forskellige straffesager. 

47.000 gamle straffesager har hobet sig op hos Anklagemyndigheden

Støttepartier opfordrer regeringen til at bremse problemerne hos anklagemyndigheden 

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier