AdvokatWatch

Topchef i Kammeradvokaten: Bedre retssikkerhed er måske det vigtigste aspekt af legaltech

Retshjælp vil blive tilgængelig for flere i takt med, at juraen bliver mere digitaliseret. Det vil føre til bedre retssikkerhed, skriver Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, i en kronik i Børsen.

Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten. | Foto: Kasper Palsnov / Ritzau Scanpix

Advokatbranchens fokus på legaltech handler mest om at løse juridiske problemstillinger nemmere og hurtigere. De teknologiske muligheders betydning i et demokratisk perspektiv er dog en noget overset dimension. Det mener Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, der i en kronik i Børsen giver udtryk for, at digitaliseringen demokratiserer adgangen til juraen.

"Der er derfor al mulig grund til at forvente, at øget digitalisering af juraen vil føre til bedre retssikkerhed ved at gøre viden tilgængelig for flere, og at effekten især kan være stor for de grupper i samfundet, som på grund af ressourcemangel ikke søger juridisk hjælp i dag. Digitaliseringen bør derfor omfavnes, også af juristerne," skriver Tomas Ilsøe Andersen.

Kammeradvokaten har selv et massivt fokus på legaltech med en ambition om at være frontløber i udviklingen af digitale produkter til det juridiske marked.

I kronikken peger Tomas Ilsøe Andersen blandt andet på tendensen med, at advokater i stigende grad samler sig i de større byer, hvilket svækker borgerens adgang til frivillig retshjælp. Den er dog forholdsvis nem at digitalisere og gøre tilgængelig for mange, og i takt med at man kan finde svar på mere simple juridiske spørgsmål ved hjælp af teknologi, vil det enkelte individ efter hans mening stå stærkere.

Bedre retssikkerhed er derfor et af de måske vigtigste aspekter af legaltech, lyder det fra Kammeradvokatens topchef.

Fremtidens jurister skal have teknologiforståelse med i rygsækken

Kammeradvokaten vil tættere på nordisk legaltech-marked med nyt samarbejde

Kammeradvokaten vil tjene flere penge på digitale løsninger 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier