AdvokatWatch

Fremtidens jurister skal have teknologiforståelse med i rygsækken

Undervisningen på jurastudiet bør have endnu mere fokus på de udfordringer og muligheder, som teknologien skaber. Ellers risikerer de unge at blive efterladt på perronen. Det skriver Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, i en klumme.

Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten. | Foto: Kammeradvokaten PR

For at ruste fremtidens jurister og advokater bedst muligt til digitaliseringens aftryk på advokatbranchen bør undervisningen på jurastudiet give de nye talenter en solid base af digitale kompetencer i rygsækken, mener Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten.

"De unge skal uddannes til en helt anden virkelighed end den, kandidater har mødt hidtil. Ellers risikerer de at blive efterladt på perronen, for det teknologiske tog kører stærkt lige nu," skriver han i en klumme på Finans.

Det betyder imidlertid ikke, at jurister skal gøres til deciderede programmører, men en god jurist skal i dag have en grundlæggende forståelse for teknologi samt de udfordringer og muligheder, som teknologien rummer, og det bør der i endnu højere grad tages højde for i undervisningen fremover, lyder opfordringen fra Tomas Ilsøe Andersen.

Han råder derfor uddannelsesstederne til at skabe kandidater, der kan arbejde sammen med robotterne, og som forstår digital forretningslogik, mens de skal være klar til at starte på et højere niveau, fordi tidligere tiders rugbrødsarbejde i dag klares af maskiner.

"Overgangen fra universitet til arbejdsliv risikerer at blive meget brat, hvis kandidaterne ikke er forberedt på, at det kræver en vedvarende indsats at have god teknologi- og forretningsforståelse for at bevæge sig opad i værdikæden og undgå at blive overflødiggjort af teknologi," skriver han.

Kammeradvokaten har et stort fokus på legaltech, hvor ambitionen er at være frontløber i udviklingen af digitale produkter til det juridiske marked i Danmark. For nylig lancerede advokatfirmaet et nyt digitalt værktøj, der skal gøre det lettere for støtteydende myndigheder at vurdere statsstøtterisikoen i konkrete sager.

Hele klummen kan læses via dette link.

Kammeradvokaten lancerer endnu et digitalt værktøj

Kammeradvokaten vil tættere på nordisk legaltech-marked med nyt samarbejde 

Kammeradvokaten vil tjene flere penge på digitale løsninger

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier