AdvokatWatch

Legaltech-direktør: Klienterne vil kræve, at deres advokat er med på teknologibølgen

Advokatbranchen har taget nye teknologier som kunstig intelligens og automatisering til sig, men det vil tage nogle år endnu, før legaltech for alvor bliver et uundværligt redskab i advokatens værktøjskasse.

Niels Martin Brøchner, adm. direktør i Contractbook. | Foto: PR/Contractbook

De fleste brancher oplever en teknologisk disruption i disse år, og advokatbranchen er ingen undtagelse. Begrebet legal tech er blevet overskriften på de mange digitale teknologier, som assisterer – eller truer – advokater og jurister i deres daglige arbejde. Herhjemme har flere større advokatfirmaer, heriblandt Kammeradvokaten, allerede "ansat" deres første robot, og i udlandet er udviklingen endnu længere fremme. Over de sidste fem år er der således investeret intet mindre end 750 millioner dollars i legal tech i USA, ligesom der ifølge en rapport fra Reuters er sket en global femdobling i patentansøgninger på området.

En af de danske virksomheder, der fører an i udviklingen, er Contractbook, som sidste år fik en millionindsprøjtning fra en investorgruppe og blev udnævnt som årets legal tech-virksomhed på konferencen Legal Tech 2018. Direktør Niels Martin Brøchner oplever en branche, der er langt mere forandringsvillig og langt mindre konservativ end først antaget. Det kræver dog, at man først forstår, hvad legal tech i virkeligheden dækker over, påpeger han.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier