AdvokatWatch

Dommere glæder sig over skrottet lovforslag om embedsmænd i retten

Justitsminister Søren Pape Poulsen har lyttet til kritikken og helt fjernet hovedindholdet af sit eget lovforslag. Danske Advokater roste i begyndelsen af måneden ministerens tilbagetog.

Mikael Sjöberg, formand for Den Danske Dommerforening. | Foto: Ritzau Scanpix/Keld Navntoft.

Det vækker glæde hos Den Danske Dommerforening, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i begyndelsen af april skrottede ideen om at lade embedsmænd repræsentere det offentlige ved domstolene.

Mens Danske Advokater kaldte det "en sejr for retssikkerheden", erklærer dommerforeningens formand, Mikael Sjöberg, sig over for Politiken "meget tilfreds" med ministerens tilbagetog.

Oprindeligt gik Papes forslag ud på, at både kommunale, regionale og statslige myndigheder skulle kunne oprette retssagsafdelinger med embedsmænd ansat specifikt med det formål at møde i retten. Undervejs blev forslaget indsnævret til kun at omfatte statslige myndigheder. Men kritikken fortsatte, så Pape opblødte forslaget, så de pågældende embedsmænd kun skulle kunne møde ved byretten. Nu er hele planen dog taget af bordet.

"Der har været kritik af forslaget om at udvide adgangen for statslige embedsmænd til at møde i retten. Vi har lyttet til kritikken og har fjernet den del af lovforslaget," lyder det i en skriftlig kommentar fra Pape til Politiken.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen så ellers forslaget som en lejlighed til at få nedbragt udgifterne til statens faste advokat, Kammeradvokaten, ned. Derfor havde han ifølge mediet gerne set et kompromis:

"Slutresultatet blev, at ministeren pillede det hele ud af forslaget, så tilbage i det vedtagne forslag er der nogle teknikaliteter," siger han til Politiken.

Danske Advokater glæder sig over amputeret lovforslag fra Pape

Pape udvander forslag om embedsmænd ved domstolene

Justitsministeren afviser branchens bekymringer om embedsmænd i retten

Dommere advarer mod at lade embedsmænd føre retssager 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier