Tal fra Djøf: Jurister er en mangelvare

Nye ledighedstal fra Djøf viser, at ledigheden blandt jurister er nede på et niveau, der svarer til fuld beskæftigelse. Samtidig er jurister en mangelvare i hovedstaden, mens både dommer-, politi- og advokatfuldmægtige mangler på hele Sjælland.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Ledigheden blandt jurister er nu nede på et niveau, hvor der ikke længere er tale om ledighed. Det skriver Djøf Bladet på baggrund af nye tal fra organisationen, der viser, at ledigheden i oktober 2018 for jurister ramte 2 pct. Professor Thomas Bredgaard fra Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet forklarer over for Djøf, at en ledighed så lav er såkaldt "friktionsledighed", hvor en person er på vej fra ét job til et andet.

Både advokater og jurister optræder også som en mangelvare ifølge Beskæftigelsesministerets arbejdsmarkedsbalance. På hele Sjælland inklusive hovedstaden mangler der advokater samt advokatfuldmægtige, mens det kun er i hovedstaden, at der mangler jurister. Både dommere og dommerfuldmægtige samt politifuldmægtige mangler på hele Sjælland heruder hovedstadsområdet.

På Københavns Universitet glæder dekan på Det Juridiske Fakultet, Jakob Graff Nielsen, sig over tallene. Han fortæller til Djøf Bladet, at der i 2016 blev udklækket 50 pct. flere kandidater end ellers på grund af fremdriftsreformen, og at han derfor har været spændt på, om arbejdsmarkedet også ville tage imod de flere nye kandidater. Dekanen mærker også efterspørgslen fra kommende arbejdsgivere, der gerne vil have fat i de jurastuderende.

"Vi har henvendelser både fra advokatfirmaer og myndigheder som fx Skatteforvaltningen, og det er meget positivt," siger Jacob Graff Nielsen til Djøf Bladet.

Advokater får laveste lønstigning i flere år 

Djøf er bekymret: De store advokatfirmaer pisker de unge jurister for hårdt

Privatansatte djøf’ere opnår største lønfremgang i 10 år 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også