AdvokatWatch

Advokat og juraprofessor med i ny task force mod hvidvask

Det er en juraprofessor fra Københavns Universitet, der kommer til at stå i spidsen for Finans Danmarks nye arbejdsgruppe, der skal kigge på finanssektorens indsats mod hvidvask og terrorfinansiering. Også en insolvensadvokat er med i gruppen.

Foto: Colourbox

Mandag så en ny arbejdsgruppe mod blandt andet hvidvask dagens lys. Bag initiativet står Finans Danmark, der i en pressemeddelse oplyser, at gruppen skal komme med anbefalinger til, hvordan indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering bliver styrket.

I spidsen for den nye arbejdsgruppe står juraprofessor Linda Nielsen fra Københavns Universitet.

"Hvis vi tilsammen kan udstikke en retning, som vi mener er fornuftig, vil det være med til at gøre en forskel. Vi kan forhåbentlig også lave vejledninger i forhold til, hvad der er hvidt og sort, og hvad der er gråt, hvor bankerne skal passe på. Så gør vi gavn," siger Linda Nielsen til Berlingske.

Den eksterne arbejdsgruppe består af tre andre medlemmer udover Linda Nielsen blandt andet involvensadvokaten Anne Birgitte Gammeljord fra Rovsing & Gammeljord. Ifølge Berlingske Business har hun været formand for de europæiske advokatsamfunds (CCBE) hvidvaskkomité 2010-2015 og medlem af komitéen siden 2003. Derigennem har hun blandt andet været involveret i arbejdet omkring det tredje og fjerde hvidvaskdirektiv.

Ifølge Finans Danmark får medlemmerne af arbejdsgruppen et "beskedent moderat beløb" som afspejler den tid, som de bruger på projektet.

Advokathuse og revisorer får opsang: Opfør jer ordentligt 

Brandingspecialister: Danske Banks hvidvaskundersøgelse styrker Bruun & Hjejles image 

Danske Banks jurister begik klare bommerter i hvidvask-sag 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier