AdvokatWatch

Danske Banks jurister begik klare bommerter i hvidvask-sag

Danske Banks juridiske afdelinger har begået en række fejl i hvidvask-sagen, bl.a. udeladt oplysninger om estiske advarselslamper over for Finanstilsynet. Det fremgår af Bruun & Hjejles undersøgelse af hvidvask-sagen.  

Danske Banks juridiske afdelinger har begået flere klare fejl i den periode, hvor milliarder fra højrisikokunder er fosset gennem bankens estiske filial, konkluderer advokatfirmaet Bruun & Hjejle, her repræsenteret af partner Ole Spiermann (længst th.) ved pressemødet 19. september om sagen | Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Danske Banks afdelinger for jura og compliance har begået flere fejl i sagen om formodet hvidvask af milliarder gennem bankens estiske filial. Bl.a. gav den juridiske afdeling ikke Finanstilsynet det reelle billede af en kritisk vurdering af Estland-filialen fra det estiske finanstilsyn.

Det fremgår af den meget omtalte rapport om hvidvask-sagen, som advokatfirmaet Bruun & Hjejle har udarbejdet for banken i kølvandet på afsløringer af, at enorme milliardbeløb fra mistænkelige kunder er blevet kanaliseret gennem Danske Banks estiske filial uden at blive kontrolleret ordentligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier