AdvokatWatch

Danske Banks jurister begik klare bommerter i hvidvask-sag

Danske Banks juridiske afdelinger har begået en række fejl i hvidvask-sagen, bl.a. udeladt oplysninger om estiske advarselslamper over for Finanstilsynet. Det fremgår af Bruun & Hjejles undersøgelse af hvidvask-sagen.  

Danske Banks juridiske afdelinger har begået flere klare fejl i den periode, hvor milliarder fra højrisikokunder er fosset gennem bankens estiske filial, konkluderer advokatfirmaet Bruun & Hjejle, her repræsenteret af partner Ole Spiermann (længst th.) ved pressemødet 19. september om sagen | Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Danske Banks afdelinger for jura og compliance har begået flere fejl i sagen om formodet hvidvask af milliarder gennem bankens estiske filial. Bl.a. gav den juridiske afdeling ikke Finanstilsynet det reelle billede af en kritisk vurdering af Estland-filialen fra det estiske finanstilsyn.

Det fremgår af den meget omtalte rapport om hvidvask-sagen, som advokatfirmaet Bruun & Hjejle har udarbejdet for banken i kølvandet på afsløringer af, at enorme milliardbeløb fra mistænkelige kunder er blevet kanaliseret gennem Danske Banks estiske filial uden at blive kontrolleret ordentligt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier