AdvokatWatch

Danske Advokater: Det gavner ikke branchen blot at pege fingre

Advokatbranchen står i en tid, hvor der er brug for at tale med hinanden om de dilemmaer, advokater befinder sig i, lyder det fra adm. direktør Paul Mollerup. Han opfordrer til at holde fokus på det centrale – og ikke kritisere hinanden på et unuanceret grundlag.

Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. | Foto: PR

Den skærpede fokus på advokaters rådgivning og adfærd gør det nødvendigt for branchen at tale med hinanden – med fokus på det centrale i advokaters dilemmaer. Sådan lyder budskabet fra Paul Mollerup, adm. direktør i brancheorganisationen Danske Advokater, i et nyt blogindlæg.

Direktøren oplever, at det "voldsomme og kritiske fokus" på advokaters rolle og virke gør det svært at får en balanceret dialog om advokaters dilemmaer, som advokater står overfor.

"Derfor er det vigtigt, at vi som advokater og kolleger samtaler med hinanden på en måde, der har fokus på det centrale i de svære spørgsmål, som vi i fællesskab har brug for at tale om – og ikke i alt muligt andet. Ved at kritisere hinanden på et unuanceret grundlag bidrager vi bare til pressens hang til konflikt, og vigtige elementer i debatten går tabt," skriver han.

Paul Mollerup opfordrer til, at advokater på en reflekteret måde passer på hinanden og branchen.

"Jeg er ikke i tvivl om, at motiverne i de fleste tilfælde er ædle, men det er ikke altid, at det gavner branchen blot at pege fingre," lyder det fra direktøren.

Danske Advokater: Når én advokat træder ved siden af går det hårdt ud over branchen 

Danske Advokater erklærer krig mod Karnov

Danske Advokater: Møgsager har ramt advokaters troværdighed

Danske advokater har bedste år nogensinde 

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier