AdvokatWatch

Medie spekulerer i om revisionsbranchens Big Four bliver til Big Three

Flere internationale skandalesager får mediet Insidebusiness til at sætte spørgsmålstegn ved, om man snart vil se et kollaps af en af revisorbranchens Big Four-selskaber.

Foto: PR.

Er KPMG's dage talte? Det spørger mediet Insidebusiness om i en analyse af revisionsbranchens Big Four. Spørgsmålet opstår, efter revisions- og konsulenthuset KPMG næsten blev revet op ved rødderne i Danmark i 2013, som følge af "revisorkuppet", hvor EY næsten tømte KPMG for partnere.

Efter dette skrumpede KPMG’s tilstedeværelse i Danmark, og revisionskæmpen gik fra at være en af de fire største konsulent- og revisionshuse i Danmark – målt på omsætning – til at ligge på en sjetteplads overhalet af revisionshuset BDO og Beierholm. Revisorkuppet i Danmark bliver ifølge Insidebusiness fremhævet internationalt som eksempel på, at det netop kan ske, at en af revisionsbranchens Big Four falder fra.

Internationalt står KPMG dog stadig blandt de fire største revisionshuse. Det vil kræve et "internationalt kollaps", før et af de store rådgivningshuse flytter kontorerne ud af Danmark, skriver mediet i analysen. Selv om det kan lyde usandsynligt, argumenterer Insidebusiness dog for, at revisorbranchen er blevet ramt på flere udenlandske markeder af en række skandalesager, og det åbner op for et muligt kollaps.

"Det er ikke en teoretisk risiko, men et aktuelt problem, som især KPMG kæmper med at få inddæmmet på flere store markeder," lyder det i analysen.

KPMG beskyldes for at have forsømt rollen som vagthund i Storbritannien, efter entreprenørvirksomheden Carillions gik konkurs, i Sydafrika er KPMG ifølge artiklen rodet ind i tre skandaler, og oliestaten Oman har inddraget selskabets revisorlicens i et år efter at have opdaget "meget store finansielle og revisionsmæssige uoverensstemmelser" i børsnoterede selskaber, som KPMG reviderer, fremgår det.

Hvis skandalesagerne udvikler sig til sagsanlæg, kan det true KPMG's lokale kontorer i Storbritanien og Sydafrika, og det kan i værste tilfælde føre til partnerflugt fra de lokale partnerkredse, der ikke just vil være motiveret til at gribe i egen lomme.

"Enkeltsagerne får tilliden til at smuldre, og de store skandalesager får mistilliden til at sprede sig internationalt. Kunderne begynder at se sig om efter nye leverandører, og så vil partnerne også begynde at se sig om efter nye revisionsselskaber at arbejde for," skriver Insidebusiness.

Men et reelt kollaps, hvor Big Four bliver reduceret til Big Three, er dog mindre sandsynligt, lyder konklusionen i analysen. Til gengæld vil de lokale skandalesager kunne sætte en lavine i gang og få de internationale partnerskaber til at smuldre, lyder det.

Medie: Revisionsfirmaer vil adskille rådgivning fra revision

Tilsynet med revisionshusene er blevet mere målrettet

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling

Storstilet juridisk satsning hos PWC ramt af tilbageslag – nøgleperson låst

PA Consulting melder sig ind i kampen om at levere juridisk rådgivning 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier