AdvokatWatch

Debat: Vi trækker troværdigheden ned

Særligt erhvervsadvokater har en opgave i at forbedre troværdigheden, mener Kristian Dreyer, advokat og partner hos advokatfirmaet Galst.

Foto: PR

Som så mange andre advokater er jeg bekymret over resultatet af troværdighedsanalysen. Den viser, at advokaters troværdighed over de sidste ti år har været faldende, og det kan volde problemer på flere leder og kanter.

Vi kan som branche ikke være tjent med, at advokater ikke opfattes som troværdige, og at vi ligger på niveau med politikere og bilforhandlere. Jeg må insistere på, at vi skal langt højere op på den liste. Vi risikerer at blive fravalgt. Det får på sigt betydning for branchens omsætning og evne til at fastholde opgaver. Lav troværdighed kan resultere i brancheglidning, og hjemtagelse af opgaver, som hidtil var betroet advokatbranchen. Opgaver går til andre, herunder revisorer. Staten hjemtager opgaver, fordi man føler, at man får bedre kvalitet for færre penge. Virksomhederne ansætter in house-advokater, frem for at lægge opgaverne ud til eksterne advokater.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier