AdvokatWatch

Advokat venter flere opgør om virksomheders skat

Mere kompleks produktion i virksomheder, der gør det mere mudret, hvor værdierne skabes, vil føre til flere skatteslagsmål, vurderer Bech-Bruun partner.

Anders Oreby Hansen, partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, forudser flere slagsmål om transfer pricing | Foto: CBS

Der er optræk til flere slagsmål mellem virksomheder og Skat om beskatningen af koncerninterne handler, såkaldt transfer pricing.

Det vurderer Anders Oreby Hansen, skattepartner i advokatfirmaet Bech-Bruun over for Børsen.

Han peger på, at udenlandske myndigheder er blevet mere aktive, og at virksomhedernes værdikæde er blevet så kompleks i en globaliseret og digitaliseret verden, at det er tåget, hvor værdierne bliver skabt, og skatten skal betales.

Digital økonomi fylder mere og mere, og hvor ligger værditilvæksten egentlig i en digital forretning?

Anders Oreby Hansen, partner i Bech-Bruun
"Digital økonomi fylder mere og mere, og hvor ligger værditilvæksten egentlig i en digital forretning? For 20 år siden lå hele produktionen af en fysisk vare ét sted. I dag sidder der designfolk i Sverige, der sender filer til programmører i Indonesien. De arbejder på en computer, der er forbundet med en mainframe i USA, som igen er forbundet med en 3D-printer, der står et sted i Europa. Hvor bliver værdierne egentlig skabt, og hvem skal have skatten af det?" siger Anders Oreby Hansen.

Så man kan se frem til flere transfer pricing-sager på den baggrund?

"Ja, det tror jeg er ret sikkert," vurderer Anders Oreby Hansen over for Børsen.

Ifølge en ny transfer pricing-redegørelse har Skattestyrelsen forhøjet 53 danske selskabers skattepligtige indkomst med 6,1 mia. kr. sidste år, fordi de interne afregningspriser mellem et dansk og udenlandsk selskab i samme koncern ifølge skattevæsenet er sat forkert. Andre koncerner har fået sænket indkomsten med 3,3 mia. kr. i Danmark, fordi andre lande også har lagt ekstra skat på koncernselskaber i udlandet.

Advokatrådsformand til modangreb efter kritik af passivitet og faldende troværdighed  

Chefjurister om arbejdet under en topledelse: ”Her må de personlige præferencer og ego vige for kollektivet” 

Pensioneret højesteretsdommer skal afgøre milliardslagsmål mellem Kasi-Jesper og Pandora 

Smede gik i retten uden advokat og blev frikendt 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier