Smede gik i retten uden advokat og blev frikendt

Ejere af bornholmsk smedeforretning førte selv ordet i en sag om en arbejdsulykke og blev frikendt fra en bøde.

Det lykkedes ejerne af en smedeforretning på Bornholm at blive frikendt for en bøde ved at føre deres egen sag i retten.

Det skriver Bladet Arbejdsgiverne.

Tejn Smedeforretning fik sidste år en bøde, efter at en svend, der var ved at skære et stort rør ned, faldt ned ad en stige og fik kraniebrud og hjerneblødninger. Smedefirmaet fik en bøde på 40.000 kr. af Arbejdstilsynet, der ikke mente virksomheden havde sikret en forsvarlig udførelse af arbejdet.

Da sagen kom for retten i sommer, talte smedemester Tommy Bager og medejer Emelie Pettersson deres egen sag uden jurist - og det foregik i arbejdstøj.

Et signal at komme i arbejdstøjet

"Det var et signal fra vores side at komme i retten i vores sædvanlige arbejdstøj. Og vi havde forberedt og øvet os på at fremlægge sagen for retten med præcise detaljer og uden tillægsord og søforklaringer. Vi kender begge en del til arbejdsmiljøområdet, så vi følte godt, at vi kunne fremlægge sagen for en dommer," siger Emelie Pettersson til Bladet Arbejdsgiverne.

Retten på Bornholm frifandt den 19. juni 2018 Tejn Smedeforretning for at have tilsidesat instruktions-og tilsynsforpligtelsen.

Slagelse Kommune hyrer Kammeradvokaten til politisk slagsmål  

Skat rejser 388 sager om svindel med udbytteskat 

Sønderborg-advokat erkæret konkurs

Advokat køber militærkaserne: "Jeg ser et stort og spændende udviklingspotentiale" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også