AdvokatWatch

Nyt forskningscenter: Digitalisering må ikke underminere juraen

Nyt center på Aarhus Universitet vil sikre, at juridiske rettigheder ikke går fløjten i takt med digitaliseringen af samfundet.

Aarhus Universitet åbner nyt forskningscenter med fokus på digitaliseringens konsekvenser for juraen | Foto: Polfoto Cathrine Ertmann

En ny forskningsenhed på Aarhus Universitet vil stille skarpt på, hvilke konsekvenser digitaliseringen af samfundet har for borgernes juridiske rettigheder.

Forskningscentret CREDI (Center for Ret og Digitalisering) under Juridisk Institut på Aarhus Universitet skal fremskaffe ny viden om digitaliseringens konsekvenser for juraen og samle den viden, der lige nu er spredt rundt hos universiteter, organisationer og myndigheder, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Jurister er vigtige værdibærere i samfundet. Vi skal sikre, at gamle, hæderkronede retsprincipper holdes i hævd. Derfor er jurister helt uundværlige, når man skal udvikle digitale løsninger, men jeg kan desværre ikke få øje på ret mange jurister med digital indsigt," siger centerleder for CREDI, lektor Hanne Marie Motzfeldt.

Regulering halter efter

Ifølge CREDI halter den juridiske regulering langt efter digitaliseringen af den offentlige sagsbehandling, og også i den private sektor medfører indførslen af digitale værktøjer store forandringer.

"Begge dele kan få store konsekvenser for borgernes retsstilling, og der mangler i den grad viden om, hvordan de mange juridiske spilleregler, som samfundet er bygget op af, påvirkes af den stigende digitalisering," vurderer CREDI.

Hanne Marie Motzfeldt påpeger, at hvis udviklingen skal vendes, kræver det, at juristerne i højere grad forsøger at forstå opbygningen af de digitale systemer.

Små advokatfirmaer finder smutveje i presset marked  

Ret & Råd på Bornholm indgår aftale med Ældre Sagen 

Sjællandsk advokatfirma: "Vi tør godt gå en anden vej" 

Digitalisering og reform får advokat til at rykke til privatboligen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier