AdvokatWatch

Horten-advokat kritiserer Papes stramninger over for forsvarsadvokater: "Vi er ikke det dårlige selskab"

Justitsministerens ti initiativer, der skal skærpe kontrollen med forsvarsadvokater, vækker undren hos Horten-advokat Katrine W. Gottlieb. Debatten har taget en "mærkelig drejning", mener hun.

Foto: Horten PR

Det vakte opsigt blandt forsvarsadvokater, da justitsminister Søren Pape Poulsen (K), lige inden han gik på sommerferie, præsenterede ti initiativer, der skal stramme op i miljøet blandt forsvarsadvokater. Og nu melder endnu en advokat sig i koret af undrere.

Det er Horten-advokat Katrine W. Gottlieb, der i en kommentar i Berlingske skriver, at justitsministerens udspil og de ti initiativer rammer ved siden af virkeligheden.

"Debatten har taget en mærkelig drejning, hvor der generaliseres ud fra enkelttilfælde. Som ung forsvarsadvokat opfatter jeg debatten helt løsrevet fra virkeligheden. Modsat den gængse opfattelse i befolkningen, er det ikke forsvarsadvokater, der tjener mest," skriver Katrine W. Gottlieb og understreger, at forsvarsadvokater er en del af en retsstat, hvor alle har ret til en forsvarer, hvis man bliver involveret i en straffesag.

"Vi er ikke det dårlige selskab," skriver hun i Berlingske om sin stab. 

I stedet for at fokusere på enkeltsager og stramninger burde justitsministerens initiativer ifølge Katrine W. Gottlieb handle om rammerne og uddannelsen for forsvarer.

Som AdvokatWatch tidligere har beskrevet, har advokatfuldmægtige, der ønsker en karriere som forsvarsadvokat, meget begrænsede muligheder for at få relevant træning, efter at domstolene ikke længere tillader forsvarsadvokaters fuldmægtige at møde i retten. Derfor har flere forsvarsadvokater enten fravalgt eller overvejet af fravælge fuldmægtige.

Søren Pape Poulsen har ikke ønsket at kommentere sit udspil over for AdvokatWatch. Hans ti initiativer lyder som følger:

  • Forsvarsadvokater må ikke uddele gaver
  • Indsatte skal ikke reklamere for advokater
  • Et styrket grundlag for tilsynet med advokater
  • Et målrettet tilsyn
  • Planlægning og dokumentation af tilsynet
  • Whistleblowerordning
  • Fordobling af bødemaksimum i grove sager
  • Betinget frakendelse af beskikkelse (gult kort)
  • Konsekvent frakendelse
  • Klarere rammer for forsvarsadvokaters salær

Forsvarsadvokater om nyt regeringsudspil: Det er en overreaktion 

Advokatsamfundet: Et tilsyn kan altid gøres bedre 

Her er Justitsministerens stramninger i advokatbranchen

Formand for forsvarere: Svært at løse problem med fuldmægtige uden domstolene 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier