AdvokatWatch

Partnerexit giver stor tilbagegang for advokatfirmaer

TVC Advokatfirma, Moltke-Leth Advokater, Smith Knudsen og Grubbe Advokater er blandt de advokatfirmaer, der har måttet notere betydelig tilbagegang, efter at partnere har sagt farvel.

Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, anført af managing partner Leo Jantzen, er et af de firmaer, der noterede stor tilbagegang i 2017 efter at have taget afsked med partnere | Foto: TVC

Det har kostet en række af landets store og mellemstore advokatfirmaer betydeligt på indtægterne, at partnere har forladt virksomhederne.

Det fremgår af AdvokatWatch' opgørelse af årsregnskaberne for landets 50 største advokatvirksomheder.

Opgørelsens største fald i bruttofortjenesten ligger hos firmaer, som har mistet partnere, blandt andet ejendomsspecialisterne Grubbe Advokater, Moltke-Leth Advokater, Smith Knudsen Advokater i Holstebro og TVC Advokatfirma.

 

Grubbe Advokater, der er specialiseret i fast ejendom, noterer med en tilbagegang på 61 pct. det største fald i AdvokatWatch' opgørelse. Faldet hænger sammen med, at firmaet sidste år blev splittet i to. Grubbe er fortsat som henholdvis Wantzin Ejendomsadvokater og Skovgaard Alsig Advokater. Af Wantzin Ejendomsadvokaters hjemmeside fremgår det, at splittensen skyldes, "at advokaterne Nicholas Wantzin og Bente Skovgaard Alsig havde forskellige planer for fremtiden", men Nicholas Wantzin ønsker ikke at uddybe sagen.

"Det har jeg ikke nogen kommentarer til," siger han.

Hos Moltke-Leth er bruttoresultatet faldet fra 15 til 7 mio. kr., et fald på 55 pct. og det næststørste i AdvokatWatch' opgørelse, efter at en gruppe partnere forlod firmaet i 2016. Partner Henrik Holmblad overtog herefter alle aktier i firmaet og kører i dag firmaet som et kontorfællesskab.

Henrik Holmblad ønsker ikke at kommentere sagen.

En naturlig forklaring

Advokatfirmaet Smith Knudsen i Holstebro må notere et dyk i bruttoindtægterne på 26 pct. til 10 mio. kr. Ifølge partner Kristian Dalsgaard skyldes det, at to ud af fem partnere er stoppet i firmaet.

"Der er to partnere, der er udtrådt i perioden. Det er den naturlige forklaring," siger Kristian Dalsgaard, partner i Smith Knudsen Advokater i Holstebro.

Hvorfor stoppede de?

"Det behøver jeg ikke tale i pressen om. Der er sendt meddelelse ud om det lokalt i sin tid, og sådan er det," siger Kristian Dalsgaard.

En af de partnere, der forlod Smith Knudsen, er Karten Hjorth Larsen, der efter 29 år i Holstebro-firmaet besluttede at starte eget advokatfirma.

"Jeg har ikke smækket med døren eller er uvenner med nogen. Det er en aldersting, tror jeg. Jeg synes, jeg havde brug for at bestemme selv og behandle sager og folk, som jeg har lyst til at behandle dem," siger Karsten Hjorth Larsen.

Straffesager skabte problemer

TVC Advokatfirma noterer i 2017-regnskabet en tilbagegang på 24 pct. til 68 mio. kr. Det sker, efter firmaet sidste år besluttede at sige farvel til hele sin strafferetsafdeling. Managing partner Leo Jantzen forklarede i marts over for AdvokatWatch beslutningen med, at straffesagerne, hvor blandt andre advokat Michael Juul Eriksen under stor medieopmærksomhed har ført sager for bandemedlemmer i kriminelle kredse, har skabt problemer for ansatte, kunder og potentielle ansøgere.

"Der er heller ingen tvivl om, at vi er blevet fravalgt af potentielle klienter, som ikke ønskede et advokatfirma, som var så højt profileret inden for strafferetten som os," sagde Leo Jantzen.

"Fremover får vi nemmere ved at tiltrække andre interessante profiler udefra. Der er nogle, som har været interessante for os, men som har været bange for den negative omtale, der er fulgt med straffesagerne," sagde han.

Det M&A-specialiserede advokatfirma Moalem Weitemeyer Bendtsen tegner sig også for en af de største tilbagegange i 2017 med et dyk på 21 pct. til 29 mio. kr. Men ifølge bestyrelsesformand Dan Moalem har der været høj aktivitet og tilbagegangen skyldes, at ikke alt arbejde har kunnet bogføres inden regnskabsårets udløb.

"Hos os måler vi ikke resultater fra år til år, vi måler over en treårig periode. Hvis væksten over en periode på tre år bevæger sig i den rigtige retning, og du får de rigtige kunder ind, er det ikke så vigtigt, om det ene år går godt, og det næste går lidt mindre godt. Hvis du laver projekter, som vi gør, så kan der være store forskydninger," siger Dan Moalem.

Stor regnskabsopgørelse: De største trækker advokatbranchen frem 

Årets højdespringer: "Vi skal have et sted, der er fedt at være" 

M&A-advokater: Der er fuld tryk på virksomhedshandlerne 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier