AdvokatWatch

Headhunter: Unge advokater vil have fleksibilitet

Flere advokater efterspørger fleksible arbejdstider, lyder det fra headhunter Troels Gjerrild fra Odgers Berndtson, der forudser et stigende antal "worklife-balance-ordninger" i advokatbranchen.

Foto: /Ritzau/Scanpix/Erik Refner

Der skal være plads til både familieliv og karriereambitioner i advokatbranchen. Det er ifølge K-News ved at gå op for flere advokatfirmaer, der nu tilbyder mere fleksibilitet i arbejdet.

Og fleksibilitet er efterspurgt blandt unge advokater, lyder det fra Troels Gjerrild, der er managing partner i headhunterfirmaet Odgers Berndtson. Han oplever blandt andet, at kandidater spørger ind til arbejdstiden i forbindelse med jobsøgning.

”Der er rift om talentfulde unge, og de bliver allerede håndplukket, når de går på universitet. De efterspørger i stigende grad fleksibilitet, og det bliver advokatfirmaerne tvunget til at imødekomme,” siger han til K-News.

Blandt andet kan headhunteren melde om en stigende tendens til, at advokatbranchen tilbyder sine medarbejdere orlov i et par måneder for at lade batterierne op.

Ifølge headhunteren har advokatbranchen endnu kun set toppen af isbjerget, hvad fleksible ordninger som hjemmearbejde, orlov og kortere arbejdsuger angår.

Advokat droppede partnersporet: ”Hvem kan man spejle sig i på de store kontorer og sige, at de har et godt liv?" 

Bech-Bruun vil holde på advokater med nyt karrierespor

Advokat om karriereskift til selvstændig: Det er den ultimative frihed 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier