AdvokatWatch

Advokat droppede partnersporet: ”Hvem kan man spejle sig i på de store kontorer og sige, at de har et godt liv?"

Et ønske om fortsat at levere juridisk rådgivning på et højt specialistniveau og samtidig ”have et liv ved siden af”, skubbede advokat Henrik Hjortsholm ud i livet som selvstændig.

Han er ”vokset op” på de store advokatkontorer. Først hos Gorrissen Federspiel og dernæst hos Bruun & Hjejle, men for knap to år siden siden trak Henrik Hjortsholm stikket og sprang ud på dybt vand, som han selv beskriver det.

Nu er han selvstændig og har plads i kontorfællesskabet Aumento, og ifølge Hjortsholm har han i dag "det bedste af begge verdener.

”Jeg havde overvejelser om, hvad der skulle ske med min karriere. Om jeg enten skulle gå efter at blive head of legal et sted eller starte som selvstændig,” siger Henrik Hjortsholm.

Det endte efter store overvejelser med det sidste, og det var der flere grunde til. 

Henrik Hjortsholm havde ikke lyst til at starte et partnerforløb op i en ny virksomhed, fordi han ikke ville "være på prøve i et år eller to.” Han havde heller ikke lyst til satse på partnervejen på et af de store advokatkontorer. Dels fordi ”sol, måne og stjerner” skal stå helt rigtigt på det rigtige tidspunkt, for at det kan lykkes, men også fordi han ikke kunne se sig selv som partner med alt, hvad det indebærer. 

”Hvem kan man spejle sig i på de store kontorer og sige, at de har et godt liv? Jeg synes, der mangler nogle rollemodeller, hvor man kan se, at partnerne får det til at fungere på en god måde,” siger Henrik Hjortsholm.

”Min tanke med at blive selvstændig var, at jeg gerne ville lave præcis det samme med store sager og leverer juridisk rådgivning på et højt specialistniveau, men samtidig også have liv ved siden af. Tage det bedste med og lade de dårlige ting ligge,” tilføjer han.

Jeg synes, der mangler nogle rollemodeller, hvor man kan se, at partnerne får det til at fungere på en god måde.

Henrik Hjortsholm, partner i Aumento Advokatfirma

Kolleger er specialister

Siden 2016 har Henrik Hjortsholm siddet hos Aumento, hvor de fysiske rammer og de øvrige advokater i kontorfællesskabet har gjort det nemt at tage springet fra trygheden hos Bruun & Hjejle til livet som selvstændig.  

”Det eneste, jeg skulle koncentrere mig om, var at passe mit juridiske arbejde og drive min forretning,” siger han og fortsætter:

”Mange af partnerne her sidder ikke og håndterer alt muligt på et halvdårligt niveau. De sidder og håndterer det, de er gode til og er specialister i,” siger han. Selv har Henrik Hjortsholm fast ejendom som speciale.

”Jeg er opflasket med en juridisk nulfejlspolitik. Alt skal være snorlige, og pakken skal være i orden. Vi har alle sammen gået lidt i samme skole, og vi kan trække på andre specialister rundt på kontoret på samme måde, som man vil gøre i et normalt partnerskab,” siger han.

Plads til forskellighed

Selvom Aumento fagligt fungerer som en form for juridisk partnerskab adskiller modellen sig fra et klassisk partnerskab på et helt afgørende punkt. For der er ingen økonomisk samhørighed mellem partnerne.

”Det er det fantastiske. Ingen partnere, der sidder og skændes om, hvordan kages skal fordeles. Der er plads til unge, der vil opbygge en forretning, til dem, der virkelig trækker igennem og har en stor forretning, og dem der nærmer sig pensionsalderen og hygger sig, og måske ikke leverer lige så mange timer, som andre,” siger han og uddyber:

”Der er ikke så meget plads i de traditionelle partnerskaber til forskellighed. Her behøver jeg ikke at være sur over, hvis jeg er den eneste, der sidder og arbejder om søndagen,” siger han.

Virksomhed i vækst

I dag har Henrik Hjortsholm været selvstændig i knap to år. Hans butik består udover ham selv af en sekretær, to studentermedhjælpere og en fuldmægtig. Og så er han ved at opruste med endnu en advokat. Ifølge eget udsagn er virksomheden i vækst, og lønnen er markant højere end dengang, han var ansat advokat.

”Mentalt var det et kæmpe bjerg at overvinde at gå fra at være lønmodtager med fast indkomst til at være ansvarlig for, om der kom penge ind. Heldigvis viste det sig, at nogle af mine klienter fulgte med, og mit netværk sendte også sager til mig,” siger han.

Advokatkæder får ny konkurrence fra københavnske iværksætteradvokater 

EU-jurist i UM: ”Man skal lære at tage den politiske hat på”

Vestagers chefjurist: ”Jeg havde ikke kunnet få så mange udfordringer andre steder” 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier