AdvokatWatch

Advokatrådet afviser Kromann Reumert-forslag om ændring af etikregler

Hvis der blødes op på reglerne for interessekonflikter, kan det skade klienters følelse af tryghed ved advokaten, mener regel- og tilsynsformand.

"Klienten skal opleve at føle sig tryg – der er således tale om appearance, når der ses på advokater udefra," siger Martin Lavesen, formand for Advokatrådets regel- og tilsynsudvalg. | Foto: DLA Piper PR

En opfordring fra Kromann Reumert om at lempe reglerne for advokaters interessekonflikter bliver skudt ned af Advokatrådet, der mener, lempelser risikerer at svække kundernes oplevelse af tryghed ved advokaten.

I den seneste udgave af Advokatsamfundets branchemagasin Advokaten lægger Kim Rasmussen, partner i Kromann Reumert og formand for firmaets etikudvalg, op til en lempelse af reglerne om interessekonflikter. Efter Kim Rasmussens opfattelse udgør den aktuelle praksis for interessekonflikter ved jobskifte, hvor firmaer kan blive tvunget til at trække sig fra en sag, hvis de får en advokat ombord, der har haft berøring med sagen hos den tidligere arbejdsgiver, en "udvidet konkurrenceklausul". Desuden bør man overveje at åbne for såkaldte chinese walls, dvs. muligheden for at to advokater i samme firma kan håndtere klienter med modstridende interesser i den samme sag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier