AdvokatWatch

Justitsminister stolt af aftale

Justitsminister Søren Pape Poulsen glæder sig over opbakningen fra 47 lande til en aftale om nye reformer af det europæiske menneskerettighedssystem.

Foto: Ritzau Scanpix/Tariq Mikkel Khan.

Med den danske justitsminister, Søren Pape Poulsen, for bordenden, blev 47 lande ved et møde i København fredag enige om, hvordan fremtidens europæiske menneskerettighedssystem skal se ud.

Dagens aftale skaber lettelse og glæde hos Søren Pape Poulsen.

"Det er kulminationen på 1 ½ års benhårdt forarbejde og vanskelige forhandlinger, hvor vi har skulle overbevise alle 46 medlemslande om vores reformidéer. Hvis du havde spurgt mig for seks måneder siden, havde jeg ærligt talt været i tvivl, om det var realistisk at lande så ambitiøs en aftale. Men nu er det lykkedes. Og det er utrolig vigtigt," lyder det fra Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

"Jeg er både stolt og glad. Det har været en afgørende prioritet for regeringen at få fremtidssikret menneskerettighederne. Det er enormt vigtigt. Ikke kun for Danmark, men for hele Europa. Med aftalen indgået i København i dag får vi en beskyttelse af menneskerettighederne, som er både mere balanceret og mere effektiv, end den vi har i dag," udtaler Søren Pape Poulsen.

Aftalen gør det klart, at ansvaret for at overholde menneskerettighederne først og fremmest ligger hos de enkelte lande og deres regeringer, parlamenter og domstole. Samtidig understreger den vigtigheden af, at landene tager forpligtelserne alvorligt.

"Menneskerettigheds-domstolen skal ikke behandle småsager eller afgøre spørgsmål, som landene godt selv kan finde ud af. Den skal bruges til at løse de store og principielle menneskeretsproblemer, vi har i Europa," lyder det fra Pape Poulsen.

Pape får opbakning til erklæring om menneskeretsdomstol 

Vestagers chefjurist: ”Jeg havde ikke kunnet få så mange udfordringer andre steder” 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier