Advokatfirma lægger luft til Trump-advokat efter ransagning

Advokatfirmaet Squire Patton Boggs har afsluttet et samarbejde med Donald Trumps advokat, Michael Cohen, efter en FBI-ransagning
Advokatfirmaet Squire Patton Boggs har afsluttet et samarbejde med den amerikanske præsident Donald Trumps advokat, Michael Cohen | Foto: Ritzau Scanpix/Andrew Harnik
Advokatfirmaet Squire Patton Boggs har afsluttet et samarbejde med den amerikanske præsident Donald Trumps advokat, Michael Cohen | Foto: Ritzau Scanpix/Andrew Harnik

Det globale advokatfirma Squire Patton Boggs har afsluttet et samarbejde med den amerikanske præsident Donald Trumps advokat, Michael Cohen, efter at Cohens kontor og hjem er blevet ransaget af FBI.

Det skriver branchemediet Legal Week.

"Firmaets arrangement med Hr. Cohen er afsluttet, gensidigt og i overensstemmelse med betingelserne i aftalen," hedder det i en meddelelse fra Squire Patton Boggs.

Squire Patton Boggs, der har 1500 advokater i 20 lande, og Michael Cohen indgik for et år siden en strategisk alliance, der indebar, at Cohen skulle hjælpe advokatfirmaets klienter og samarbejde med dets lobbyister.

Indhentede fortroligt materiale

Mandag ransagede det amerikanske forbundspoliti, FBI, Michael Cohens hotelværelse og kontor på Manhattan, der befinder sig i den samme bygning, som Squire Patton Boggs har kontorer i. Ifølge Michael Cohens advokat, Stephen Ryan, indsamlede FBI mails fortroligt materiale mellem Cohen og hans klienter på vegne af statsanklageren i New York. Men ransagningen er ifølge Ryan til dels udløst af en henvendelse fra specialrådgiver Robert S. Mueller, der står i spidsen for en undersøgelse af Trump-embedsfolks potentielle samarbejde med Rusland under den amerikanske valgkamp i 2016.

Michael Cohen har gennem mange år været Donald Trumps personlige advokat. De seneste måneder er opmærksomheden om Michael Cohen taget til som følge af en betaling til pornoskuespilleren Stormy Daniels på 130.000 dollars, som Cohen gennemførte og hævder er taget ud af hans egen lomme. Ifølge Stormy Daniels var pengene betaling for at hun skulle holde mund om et seksuelt forhold, hun havde til Donald Trump.

Squire Patton Boggs repræsenterer ifølge Legal Week analysefirmaet Cambridge Analytica, der er anklaget for at have misbrugt data fra millioner af Facebook-brugere i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Medie: Magic Circle-selskab i fusionsplaner med amerikansk advokatfirma 

Weinstein-advokat: Omstridt fortrolighedsklausul skulle have været "tydeligere"

Jobskifte kaster lys over løn til amerikansk topadvokat

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også