AdvokatWatch

Leder for nyt undervisningscenter vil udvikle "den moderne, digitale jurist"

Center for Ret & Digitalisering på Aarhus Universitet er det første af sin slags, og ifølge centerleder Hanne Marie Motzfeldt, skal der blandt andet arbejdes på at udvikle en ny kompetenceprofil til jurister.

Danske jurister skal udstyres med flere digitale kompetencer, mener centerleder for det nye Center for Ret & Digitalisering. | Foto: Colourbox

Danske juristers kompetencer udi digitalisering er for ringe, mener centerleder for det nye Center for Ret & Digitalisering på Aarhus Universitet, Hanne Marie Motzfeldt, og det skal der laves om på.

Det skriver Karnovs branchemedie K-News.

”Vi er i gang med at udvikle en kompetenceprofil til den moderne, digitale jurist. De input, som vi har fået, fortæller os, at fremtidens jurister har en vis it-teknisk og organisatorisk indsigt foruden procesforståelse, og at de arbejder tværfagligt i team med bl.a. softwareudviklere, hvor de definerer de retlige krav til it-løsninger. Når de indgår i it-projekter, der skal nå i mål på kort tid, skal de kunne arbejde både agilt og i sprint. Vi lytter intenst til medlemmerne af vores Advisory Board. De er en helt uundværlig støtte og vidensressource,” siger centerleder Hanne Marie Motzfeldt, der selv forsker i digital forvaltning, til K-News.  

Fra den offentlige del af centret er der nedsat et Advisory Board bestående af Dansk IT, Kammeradvokaten, Digitaliseringsstyrelsen, Ankestyrelsen og Nævnenes Hus. Derudover er der indgået samarbejder med aktører fra både det tekniske og akademiske miljø.

Foruden at arbejde på en digital kompetenceprofil til jurister, skal Center for Ret & Digitalisering forske i og formidle om viden om retslige aspekter af det digitale samfund og digitaliseringens følger for borgernes retssikkerhed.

Domsdatabasen et skridt nærmere lancering  

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier