AdvokatWatch

Domsdatabasen et skridt nærmere lancering

Domstolsstyrelsen har fundet sin leverandør til den stort anlagte domsdatabase. Projektet er imidlertid forsinket og forventes først at være klar til lancering i slutningen af 2019.

Foto: Ritzau Scanpix/Søren Seilemann.

Efter en udbudsrunde har Domstolsstyrelsen fundet en leverandør til domsdatabasen. Dermed er databasen et skridt nærmere lanceringen, som er blevet udskudt til slutningen af 2019.

Det bliver IT-virksomheden Schultz, der skal udvikle den nye database, som vil give alle gratis adgang til offentliggjorte domme. IT-virksomheden leverer digitale løsninger til det offentlige, og ifølge en meddelelse på Schultz' hjemmeside ser administrerende direktør Simon Svarrer frem til at løse opgaven for Domstolsstyrelsen.

"Vi har stor respekt for domænet og dets kompleksitet og glæder os til at bringe vores erfaring inden for lovinformation i spil med vores kompetencer inden for udvikling af komplekse, brugervenlige IT-løsninger, så både Domstolsstyrelsens medarbejdere og offentlige brugere møder en nemt tilgængelig og intuitiv webportal, der samtidig sikrer et effektivt sagsbehandlingsflow," lyder det fra direktøren.

Domsdatabasen kommer til at indeholde et bredt udsnit af domme i civile sager, der bliver afsagt efter lanceringen af databasen, og som overføres automatisk fra minretssag.dk, domstolenes selvbetjeningsløsning til civile sager.

Derudover vil domsdatabasen indeholde en del historiske domme fra civile sager og straffesager, der har en særlig offentlig interesse. På sigt skal databasen også opdateres løbende med et bredt udsnit af domme i straffesager.

Ifølge Karnovs nyhedsmedie K-News vil det også være muligt at abonnere på specifikke domme via et RSS feed.

I forbindelse med finanslovsforhandlingerne i 2014 blev der truffet beslutning om etablering af en national domsdatabase. Domsdatabasen skulle have været klar i 2018, men forsinkelser i arbejdsgrupperne har altså fået Domstolsstyrelsen til at udskyde lanceringen.

Forsigtig optimisme fra Domstolsstyrelsen om digitalisering af retssager

Pape vil have farten op i retssystemet: Se ministerens otte initiativer her 

 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier