Kvindelig partner: Ensidigt pengefokus holder kvinderne ude af partnerkredsen

Et stort fokus på høj indtjening og personlig økonomisk performance er nogle af årsagerne til få kvinder i toppen af den danske advokatbranche, mener Malene Eigtved, partner i Njord Law Firm. Hun efterlyser andre værdier.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Alt for meget fokus på høj indtjening hos den enkelte advokat er medvirkende til, at så få kvinder vælger en karriere som partner eller medejer i advokatbranchen.

Det siger Malene Eigtved, associeret partner i Njord Law Firm, i radioprogrammet "Følg pengene" der bliver sendt på P1.

Her påpeger hun blandt andet, at et stort fokus på den individuelle partner eller medarbejders personlige økonomiske performance påvirker kulturen så meget, at det får kvinderne til at droppe partnersporet. Hun efterlyser derfor en debat om, hvilke værdier man har internt i advokatfirmerne.

Hun afviser, at kvinder er ligeglade med at tjene penge.

"Vi skal også kunne leve og have betaling for vores store ekspertise, vores engagement og den tid, vi bruger på det," siger hun til radioprogrammet og tilføjer:

"Det, at blive partner i et advokatkontor, kræver jo masser af tid, masser af timer, engagement, benhård prioritering og selvfølgelig fleksibilitet og familiens opbakning, men der skal også noget andet til . Og det skal være nogle værdier man køber ind på, som ikke bare er en pose penge," pointerer hun.

Også Janne Glæsel, mangeårig partner i Bech-Bruun og Gorrissen Federspiel og i dag partner i advokatfirmaet Nyborg & Rørdam, har tidligere i AdvokatWatch langet ud efter de hårde performancekrav og peget på dem som en hæmsko for kvindernes muligheder for at komme ind i magtens centrum.

”Performance-kravene er meget, meget høje, både hvad timer og omsætning angår. Samtidig rammer de typisk kvinderne i de år, hvor de har små børn. Vi er alle biologiske væsener, der har brug for x antal timers søvn. Der er trods alt grænser for, hvad man kan outsource på familiefronten, og du kan ikke flekse og prioritere dig til alt,” sagde hun.

Erfaren partner retter skarp kritik mod branchen: Maskulin dominans og hårde performance-krav spænder ben for kvinder 

Advokatfirmaer sætter turbo på jagten på kvindelige talenter

Advokatfirmaers kvindeambitioner slår fejl 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også