AdvokatWatch

Kvindelig partner: Ensidigt pengefokus holder kvinderne ude af partnerkredsen

Et stort fokus på høj indtjening og personlig økonomisk performance er nogle af årsagerne til få kvinder i toppen af den danske advokatbranche, mener Malene Eigtved, partner i Njord Law Firm. Hun efterlyser andre værdier.

penge mønter
Foto: Colourbox

Alt for meget fokus på høj indtjening hos den enkelte advokat er medvirkende til, at så få kvinder vælger en karriere som partner eller medejer i advokatbranchen.

Det siger Malene Eigtved, associeret partner i Njord Law Firm, i radioprogrammet "Følg pengene" der bliver sendt på P1.

Her påpeger hun blandt andet, at et stort fokus på den individuelle partner eller medarbejders personlige økonomiske performance påvirker kulturen så meget, at det får kvinderne til at droppe partnersporet. Hun efterlyser derfor en debat om, hvilke værdier man har internt i advokatfirmerne.

Hun afviser, at kvinder er ligeglade med at tjene penge.

"Vi skal også kunne leve og have betaling for vores store ekspertise, vores engagement og den tid, vi bruger på det," siger hun til radioprogrammet og tilføjer:

"Det, at blive partner i et advokatkontor, kræver jo masser af tid, masser af timer, engagement, benhård prioritering og selvfølgelig fleksibilitet og familiens opbakning, men der skal også noget andet til . Og det skal være nogle værdier man køber ind på, som ikke bare er en pose penge," pointerer hun.

Også Janne Glæsel, mangeårig partner i Bech-Bruun og Gorrissen Federspiel og i dag partner i advokatfirmaet Nyborg & Rørdam, har tidligere i AdvokatWatch langet ud efter de hårde performancekrav og peget på dem som en hæmsko for kvindernes muligheder for at komme ind i magtens centrum.

”Performance-kravene er meget, meget høje, både hvad timer og omsætning angår. Samtidig rammer de typisk kvinderne i de år, hvor de har små børn. Vi er alle biologiske væsener, der har brug for x antal timers søvn. Der er trods alt grænser for, hvad man kan outsource på familiefronten, og du kan ikke flekse og prioritere dig til alt,” sagde hun.

Erfaren partner retter skarp kritik mod branchen: Maskulin dominans og hårde performance-krav spænder ben for kvinder

Advokatfirmaer sætter turbo på jagten på kvindelige talenter

Advokatfirmaers kvindeambitioner slår fejl

Forsiden lige nu

Minister: Virksomheder skal møde det offentlige ét sted

Med et nyt reformspor vil regeringen sætte skub på den digitale udvikling i den offentlige sektor. For virksomhederne kommer det til at betyde en hurtigere og mere effektiv kontakt til den offentlige sektor, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Styrelse spår ustabilt it-system op til et år endnu

En opdatering af Domstolsstyrelsens digitale sagsportal, Minretssag.dk, har ikke løst vedvarende problemer med lange svartider. Frustrerende, lyder det fra Danske Advokater om it-systemet, som leveres af Globeteam.

Flere ejerledere forudser et snarligt salg af deres virksomhed

Ifølge en undersøgelse fra PWC forudser 40 pct. af de ejerledede virksomheder et ejerskifte inden for de kommende fem år, hvilket er det dobbelte i forhold til 2014. Rigelige mængder kapital gør virksomhederne til attraktive købsobjekter, siger partner. Stigende M&A-aktivitet vil smitte af på rådgiverbranchen.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier