AdvokatWatch

Danske Advokaters formand efter teknologi-gravearbejde: Revolutionen er ikke lige om hjørnet

Ny teknologi vil forandre advokatfirmaerne, men højteknologiske løsninger, der vil ramme branchen som en tyfon, er ikke på radaren, lyder det fra Danske Advokaters formand efter større udvalgsarbejde.

Ifølge Lotte Eskesen, formand for Danske Advokater, tyder et udvalgsarbejde på, at der endnu ikke er udsigt til, at nye teknologiske løsninger for alvor vil ramme branchen. "Vores konklusion er, at når vi taler kunstig intelligens og mere avancerede teknologier, så er man der ikke endnu," siger hun.

Advokatbranchen vil i de kommende år få gavn af software, der kan løse mange hverdagsopgaver, men de avancerede løsninger, der for alvor kan vende branchen på hovedet, er endnu ikke på banen. Det er en af hovedkonklusionerne i brancheorganisationen Danske Advokater, efter at et udvalg har undersøgt ny teknologis betydning for branchen.

”Vores konklusion er, at når vi taler kunstig intelligens og mere avancerede teknologier, så er man der ikke endnu. Alle taler om det, og der er masser af tilbud om automatisering af arbejdsgange, men de løsninger, der virkelig er baseret på kunstig intelligens, er der ikke endnu,” siger Lotte Eskesen, formand for Danske Advokater og tovholder på organisationens teknologi-udvalg, der for nylig har fremlagt konklusionerne af længere tids research og drøftelser om teknologiens effekter på branchen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier