AdvokatWatch

Esbjerg-advokater bag digital Brexit-guide

Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius har med advokat og partner Frans Bennetsen i spidsen lavet en gratis digital vejledning til virksomheder i forbindelse med Storbritanniens forestående udtræden af EU.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius har udviklet en gratis, digital Brexit-guide, der i ti afsnit vejleder virksomhederne til en Brexit-strategi, skriver Jydskevestkysten.

Ifølge partner og advokat Frans Bennetsen, der er idémanden bag, er guiden tænkt som en hjælp til de mange virksomheder, der om blot to måneder kan stå i en helt anden situation end i dag.

Guiden sætter blandt andet fokus på kontrakter, fiskeri, logistik og medarbejdere, og i guiden er der også links til en række relevante myndigheder og deres Brexit-sider.

"Hvis en dansk virksomhed har indgået aftale om at levere varer i England senest fem dage efter bestilling, er det er problem, hvis varerne strander i tolden i et par uger," nævner Frans Bennetsen som et eksempel på en risiko, der bør afdækkes.

Offshore-virksomheder med danske medarbejdere udstationeret i britisk sektor eller med britiske folk i dansk sektor nævnes også som en mulig udfordring med en såkaldt hård Brexit, ligesom speditørvirksomheder kan blive udfordret på logistikken.

International undersøgelse: Halvdelen af advokatbranchen er ikke klar til Brexit

Nu rammer Brexit britisk M&A-marked: Dårligste kvartal siden 2012

Massiv opbakning til ny Brexit-afstemning blandt britiske advokater 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier