AdvokatWatch

Esbjerg-advokater bag digital Brexit-guide

Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius har med advokat og partner Frans Bennetsen i spidsen lavet en gratis digital vejledning til virksomheder i forbindelse med Storbritanniens forestående udtræden af EU.

Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP/Ritzau Scanpix

Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius har udviklet en gratis, digital Brexit-guide, der i ti afsnit vejleder virksomhederne til en Brexit-strategi, skriver Jydskevestkysten.

Ifølge partner og advokat Frans Bennetsen, der er idémanden bag, er guiden tænkt som en hjælp til de mange virksomheder, der om blot to måneder kan stå i en helt anden situation end i dag.

Guiden sætter blandt andet fokus på kontrakter, fiskeri, logistik og medarbejdere, og i guiden er der også links til en række relevante myndigheder og deres Brexit-sider.

"Hvis en dansk virksomhed har indgået aftale om at levere varer i England senest fem dage efter bestilling, er det er problem, hvis varerne strander i tolden i et par uger," nævner Frans Bennetsen som et eksempel på en risiko, der bør afdækkes.

Offshore-virksomheder med danske medarbejdere udstationeret i britisk sektor eller med britiske folk i dansk sektor nævnes også som en mulig udfordring med en såkaldt hård Brexit, ligesom speditørvirksomheder kan blive udfordret på logistikken.

International undersøgelse: Halvdelen af advokatbranchen er ikke klar til Brexit

Nu rammer Brexit britisk M&A-marked: Dårligste kvartal siden 2012

Massiv opbakning til ny Brexit-afstemning blandt britiske advokater 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kan godt ryge en finke af panden, lød det fra advokat Mette Grith Stage i en uge, hvor spalterne blandt andet var fyldt med historier om en hård tone ved retterne, en afklapsning til Njord i dommerklagesag og en brugerlussing til Tinglysningsretten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier