AdvokatWatch

Vejstribesag skaber usikkerhed i finanssektoren

Finanssektorens kæmpelån kan være i strid med konkurrenceloven, vurderer professor efter Højesterets afgørelse i vejstribesagen.

Foto: Jens Dresling

Usikkerheden har bredt sig til den finansielle sektor efter Højesterets afgørelse i den såkaldte vejstribesag, skriver Børsen.

I finanssektoren går banker sammen og danner fælles syndikater for at yde kæmpelån til erhvervslivet, og ifølge eksperter er der grund til tvivl omkring det samarbejde, efter at Højesteret fastslog, at fællesbud i den konkrete sag om en vejmarkeringsopgave begrænser konkurrencen.

"Alle, der byder på en opgave i fællesskab, må forholde sig til en risiko, der ikke har været her tidligere. Det gælder også bankerne, når de går sammen i syndikater for at yde lån til virksomheder," siger Christian Bergqvist, lektor og ekspert i konkurrenceret ved Københavns Universitet, til Børsen.

Vejstribesagen blev afgjort i Højesteret i november og faldt ud til konkurrencemyndlighedernes fordel, efter at Sø- og Handelsretten ellers havde afgjort, at Eurostar Danmark A/S og GVCO A/S ikke overtrådte konkurrenceloven ved at byde på en vejmarkeringsopgave som konsortium, selvom de hver især kunne have budt på enkelte delaftaler. De to Accura-partnere, som førte sagen for den ene af konsortiedeltagerne, Eurostar Danmark, har i et indlæg på AdvokatWatch kaldt afgørelsen for "triste nyheder".

Virksomheder søger juridisk bistand for at sikre sig mod ny "vejstribesag"

Accura-advokater: Højesteretsdom i vejstribesagen er "triste nyheder"

Horten kan blive ramt af erstatningskrav i sag om vejstriber 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier