Kurator sidder på 2200 patientjournaler i konkursbo: Vi tager sagen meget alvorligt

Kurator Jens Gottlieb står med en usædvanlig opgave i konkursboet efter læge Lars Ytte, hvor 2200 patientjournaler er strandet.
Der er både økonomiske, juridiske og tekniske udfordringer i at få lægejournaler udleveret fra konkursbo. | Foto: Pexels
Der er både økonomiske, juridiske og tekniske udfordringer i at få lægejournaler udleveret fra konkursbo. | Foto: Pexels

I næsten to måneder har op mod 2200 borgere i Humlebæk ikke kunne tilgå deres lægejournaler, fordi det ligger i Lars Yttes konkursbo. Selvom patienternes nye læger har bedt om lægejournalerne, slipper de tilsyneladende ikke ud af konkursboet.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Vi tager denne her sag meget alvorligt, også ønsket om at få patientjournaler fra konkursboet. Men det er også en meget usædvanlig sag, der sker meget sjældent, og hvor jeg som kurator på den ene side skal følge konkurslovens regler og på den anden side skal navigere i de komplekse forhold, der omgiver lægejournaler og følsomme patientoplysninger," siger Jens Gottlieb til Frederiksborg Amts Avis.

Advokaten, som fører sit advokatfirma fra Advodan i Helsingør, siger til avisen, at han arbejder på højtryk for at få lægejournalerne sendt til patienternes nye læger.

Advokater linet op i slagsmål om Hesalight-millioner 

Plesner hyret til at undersøge tidligere Top-Toy-ledelse 

Kurator kæmper med salg af skibe i konkursbo 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også