AdvokatWatch

Private investorers søgsmål mod Danske Bank rammer 300 tilmeldte

Mere end 300 private aktionærer har tilmeldt sig gruppesøgsmål mod Danske Bank.

Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS / X02840

Landets største bank er i kølvandet på verdens måske største hvidvasksag blevet ramt af en byge af søgsmål fra professionelle investorer. Men også de private vil have en del af kagen.

Over 300 har nu tilmeldt sig gruppesøgsmålet på hjemmesiden sagsoegdanskebank.dk. Det oplyste Christian Hindkjær fra Hindkjær Advokatfirma, som sammen med kollegerne i Bjerregaard Advokatfirma står bag, i sidste uge til FinansWatch.

Det er både store som små investorer, lyder det.

Tilmeldingen skal blandt andet bruges til at søge fri proces i søgsmålet mod Danske Bank. Det vil betyde, at de sagsøgende investorer ikke skal betale for advokatregningen. Hvorvidt det opnås er endnu ikke klart, men det vil blive afklaret indenfor den nærmeste fremtid, lyder forventningen.

Sagens kerne går på, at banken og dennes daværende ledelse i form af forhenværende topchef Thomas Borgen skal holdes ansvarlig for det massive kursfald, der har været, siden hvidvasksagen i Estland blev afsløret. Sagsøgerne ønsker således kompensation for kursfaldet, altså tabet i Danske Bank-aktiernes værdi.

Danske Banks besked har hidtil været, at man ikke ønsker at udtale sig i forbindelse med igangværende retslige stridigheder.

Foruden de private investorer rettede en række professionelle investorer også for nyligt skytset mod Danske Bank. Det skete, da 232 investorer sammenlagt stævnede banken for godt seks mia. kr.

Denne artikel er bragt af vores søstermedie FinansWatch.

Søgsmålene mod Danske Bank kan passere 10 mia. kr. – få overblikket her 

Danske Bank-afsløringer får advokatfirmaer bag gruppesøgsmål til at lugte blod
 

Danske Advokater: Ærgerlig dom om ansvar for tinglysningskaos 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier