AdvokatWatch

Danske Bank-afsløringer får advokatfirmaer bag gruppesøgsmål til at lugte blod

Flere danske advokatfirmaer, der planlægger søgsmål mod Danske Bank på vegne af en række investorer som følge af hvidvasksagen, mener, at bankens beslutning om at bremse en ekstern hvidvaskundersøgelse kan bruges som ammunition.

I 2014 bremsede Danske Banks ledelse en ekstern undersøgelse af mulig hvidvask i bankens estiske filial i 11. time.

Flere advokatfirmaer mener, at nye oplysninger om hvidvasksagen i Danske Bank kan få betydning for kommende søgsmål mod banken, som de står bag.

"Jeg synes, det er fuldstændig utroligt at få de her oplysninger. Det betyder efter min opfattelse, at der er et seriøst grundlag for at gennemføre en stor erstatningssag," siger Ole Sigetty, partner i advokatfirmaet Németh Sigetty, som vil sagsøge Danske Bank på vegne af et ukendt antal aktionærer, til DR.

Reaktionen kommer, efter DR og Berlingske har fortalt, hvordan Danske Banks ledelse i 2014 standsede en ekstern undersøgelse af mulig hvidvask i bankens estiske filial, som det private efterforskningsfirma Parsifal Services skulle have stået for.

Ole Sigetty har tidligere fortalt til AdvokatWatch, at advokatfirmaets søgsmål hovedsageligt er drevet af store institutionelle investorer, hvor private mindre investorer dog også er budt indenfor.

Advokatfirmaet Njord forbereder også en erstatningssag på vegne af et endnu ukendt antal institutionelle investorer, der vil have dækket deres økonomiske tab som følge af bankens aktiekursfald under den storm, som hvidvasksagen har medført. Påstanden er, at Danske Bank har ligget inde med oplysninger, som ikke er blevet delt med markedet i tide.

"Det er ikke en rygende pistol, men det er spændende oplysninger, der set fra vores stol på god vis supplerer det, der allerede var kommet frem. Hvis man undlader at skaffe sig viden, er det selvfølgelig også et element," siger Thomas Ryhl, partner i Njord, til Finans.

Søren Friis Hansen, professor i selskabsret på CBS, siger til mediet, at de nye oplysninger kan få betydning for både civile søgsmål og for den straffesag, der kan komme ud af den igangværende efterforskning, som Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) foretager.

Danske Bank har ingen kommentarer til de nye oplysninger i sagen, fremgår det.

Advokathus bag Danske Bank-søgsmål: "Vores klienter har været meget indignerede"

30 investorer er klar til at sagsøge Danske Bank

Advokatfirma får kritik for sin jagt på sure investorer til søgsmål mod Danske Bank

Advokatfirmas stævning af Danske Bank trækker ud – private er med i gruppesøgsmål 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier