Advokatfirmas stævning af Danske Bank trækker ud – private er med i gruppesøgsmål

Advokatfirmaet Németh Sigetty arbejder fortsat på en stævning mod Danske Bank som en del af det gruppesøgsmål, som kontoret på vegne af en række investorer står i spidsen for. Den oprindelige tidsplan var "lidt optimistisk", siger partner til AdvokatWatch. Private investorer er med i søgsmålet.
Ole Sigetty, advokat og partner i advokatfirmaet Németh Sigetty. | Foto: PR
Ole Sigetty, advokat og partner i advokatfirmaet Németh Sigetty. | Foto: PR

Mens en række nye gruppesøgsmål mod Danske Bank i kølvandet på hvidvasksagen tager form, arbejder advokatfirmaet Németh Sigetty ufortrødent videre med det søgsmål, som firmaet sammen med en række udenlandske samarbejdspartnere lancerede i november.

Det er det danske advokatfirma, der står for at udarbejde stævningen, men den kommer ikke til at ligge klar inden udgangen af marts, som det oprindeligt var planen.

"Søgsmålet er på vej, men det er ikke en stævning, man lige laver på fem minutter. Det er et stort arbejde, som vi er i fuld gang med," siger Ole Sigetty, advokat og partner i Németh Sigetty, til AdvokatWatch.  

I første omgang lød det, at I forventede at indsende stævningen ved udgangen af marts. Hvordan ser den tidshorisont ud?

"Det kan godt være, at det var lidt optimistisk. Der går måske en måned eller to mere," siger han og tilføjer:

"Udfordringen er, at der er en hel masse oplysninger og dokumenter, som jeg gerne vil have fat i, og det tager noget tid, hvorefter det skal analyseres, inden man kan lave stævningen."

Investorerne i gruppesøgsmålet mod Danske Bank vil have dækket deres tab som følge af bankens aktiekursfald under den storm, som hvidvasksagen har medført.

Tirsdag meldte advokatfirmaet Njord sig på banen med et gruppesøgsmål finansieret af det australske investeringsselskab IMF, og ifølge FinansWatch barsler mindst 20 advokatfirmaer med søgsmål mod banken som direkte følge af hvidvasksagen.

Mindre aktører skal også have chancen

Bag Németh Sigetty står en koalition af fire udenlandske advokatfirmaer og et firma, der står for finansieringen af søgsmålet. Søgsmålet er hovedsageligt drevet af store institutionelle investorer, som primært er udenlandske aktionærer, men man har også valgt at byde mindre private danske investorer indenfor.

"Det er selvfølgelig de store institutionelle investorer, der skal drive søgsmålet, men vi synes også, at der skal være plads til, at mindre investorer kan være med," siger Ole Sigetty og forklarer:

"Det skyldes en grundlæggende betragtning om, at de mindre aktører også skal have en chance for erstatning, hvis de store aktører skal."

På den måde adskiller det sig umiddelbart en smule fra det søgsmål, som Njord står i spidsen for, da det henvender sig til store investorer som pensionskasser og kapitalforvaltere, der har lidt tab som følge af kursfaldet i Danske Bank-aktien.

Ifølge Ole Sigetty har ca. 10-15 private investorer henvendt sig til det danske advokatfirma, men han kan ikke sige noget om, hvor mange penge disse personer har haft investeret i banken.

Advokaten kan heller ikke oplyse omfanget af søgsmålet – hverken i forhold til antal eller erstatningskravets størrelse – eller sætte navn på de aktionærer, der er med.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også