Kuratorer har brugt over 10.000 timers arbejde på Top-Toy-konkurs

Det har været en kæmpestor opgave at lukke Nordens største legetøjsforhandler, lyder det fra kurator i konkursboet efter legetøjskoncernen, der blandt andet stod bag Fætter BR. Gælden i konkursboet er vokset til 2,4 mia. kr., skriver Børsen.
Siden 28. december 2018 har kuratorerne brugt 10.300 timer på at rydde op i konkursboet efter legetøjskoncernen Top-Toy, der blandt andet stod bag Fætter BR. | Foto: ANTHON UNGER
Siden 28. december 2018 har kuratorerne brugt 10.300 timer på at rydde op i konkursboet efter legetøjskoncernen Top-Toy, der blandt andet stod bag Fætter BR. | Foto: ANTHON UNGER

Kuratorerne i konkursboet efter Top-Toy har indtil videre lagt mere end 10.000 timer i oprydningen efter den krakkede legetøjskoncern, der blandt andet stod bag Fætter BR. Det oplyser kuratorerne i en redegørelse til kreditorerne, skriver Børsen.

"Det fulde timetal er stort, men det har også været en kæmpestor opgave at lukke Nordens største legetøjsforhandler. Top-Toy i Danmark blev solgt til Salling Group, men alt andet blev jo solgt ved at opretholde driften i butikkerne frem til slutningen af februar," siger John Sommer Schmidt, partner i Gorrissen Federspiel, der sammen med Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert er udpeget som kurator, til avisen.

Top-Toy gik konkurs kort før nytår efter et skuffende julesalg. Fætter BR's varelager og brand blev siden købt af dagligvarekoncernen Salling Group, der står bag Netto, Føtex og Bilka. Gælden i Top-Toy er vokset til 2,4 mia. kr., og der er ifølge kuratorerne registreret lige under 800 krav i konkursboet, fremgår det af redegørelsen. Det er uvist, hvornår boet er gjort op, men John Sommer Schmidt vil ikke udelukke, at det kan lade sig gøre i løbet af næste år, siger han.

Leverandørerne med Lego i spidsen har fået indsat en tredje kurator i konkursboet. Som såkaldt ad hoc-kurator skal Jan Bech fra Horten undersøge, om der er noget at udsætte på den virksomhedspant på 714 mio. kr., som et bankkonsortium bestående af Danske Bank, Nordea, Nykredit og Swedbank tog i Top-Toy inden konkursen. Det er der imidlertid ikke noget, der indtil videre tyder på, fremgår det ifølge Børsen af hans redegørelse til kreditorerne.

Ny kurator rykker ind i Fætter BR's konkursbo 

Kurator: Budkrig om køb af Fætter BR-rester

Fætter BR-leverandør i skarp kritik af kuratorer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også