AdvokatWatch

Kurator: Budkrig om køb af Fætter BR-rester

Det væltede ind med mange forskellige bud, inden kuratorerne i konkursboet efter legetøjskoncernen Top-Toy indgik en aftale med Salling Group, fortæller kurator til Børsen.

Dagligvarekoncernen Salling Group har blandt andet sikret sig rettighederne til Fætter BR-brandet. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger.

Der har været kamp blandt et bredt felt af bejlere om resterne i konkursboet efter Top-Toy, der har drevet legetøjskæderne Fætter BR og Toys'R'Us. Det fortæller kurator John Sommer Schmidt, der er partner i Gorrissen Federspiel, til Børsen.

"Vi har fået bud lige fra en, der ville tømme den lokale butik for nogle få tusinde kroner, til nogle, der ville købe hele varelageret," siger han til avisen.

Salling Group løb af sted med sejren, da dagligvarekoncernen, der står bag Netto, Føtex og Bilka, torsdag kunne offentliggøre, at selskabet har indgået en aftale med kurator om at købe hele Fætter BR's varelager og brand.

Dermed købte Salling Group ikke den samlede virksomhed, og aftalen omfatter således ikke overtagelse af fysiske butikker eller medarbejdere. Toys'R'Us-kæden indgår heller ikke i købet.

John Sommer Schmidt, der sammen med Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert er udpeget som kuratorer i konkursboet, havde gerne set, at en køber havde overtaget hele butiksnetværket. I sidste ende fik man dog den bedste aftale, som man efter kuratorernes opfattelse kunne få, lyder det fra advokaten.

Han kan ikke fortælle, hvor meget Salling Group har betalt for at købe varelageret samt rettighederne til Fætter BR-brandet, ligesom han heller ikke kan løfte sløret for, hvem de øvrige bydere var.

I løbet af denne uge kom det frem, at leverandørerne med Lego i spidsen har fået indsat en tredje kurator i konkursboet efter Top-Toy, der blev erklæret konkurs kort før nytår efter et skuffende julesalg.

Som såkaldt ad hoc-kurator skal Jan Bech fra DLA Piper fokusere på bankernes virksomhedspant.

Ny kurator rykker ind i Fætter BR's konkursbo

Fætter BR-konkurs får Coop og netbutikker til at se nye muligheder

Fætter BR erklæres konkurs – kuratorer er udpeget 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier