AdvokatWatch

Fætter BR-leverandør i skarp kritik af kuratorer

Kreditorer er frustrerede over, at kuratorerne i konkursboet efter Top-Toy stadig ikke har sat to streger under dividenden, så momsfradrag for millioner kan udløses. Kurator John Sommer Schmidt, partner hos Gorrissen Federspiel, afviser kritikken.

Kurator John Sommer Schmidt, advokat og partner i Gorrissen Federspiel, afviser kritikken fra Top-Toy-leverandøren Proxy. | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Frustrationen breder sig blandt flere af leverandørerne til konkursramte Top-Toy, som har tabt anseelige beløb på legetøjskoncernens konkurs. Det er stadig uklart, hvorvidt almindelige kreditorer kan få en dividende i konkursboet, hvilket betyder, at de ikke kan få momsfradrag for millioner. Det får nu en af leverandørerne til at rette skarp kritik mod kuratorerne, skriver Børsen.

Virksomheden Proxy, der har tabt 28 mio. kr. på konkursen, har fem måneder efter kollapset endnu ikke fået momsfradrag, der udgør 20 pct. af det samlede tab. Det vil sige, at Top-Toy-leverandøren stadig spejder efter de omkring 5 mio. kr., som selskabet har til gode fra Skat, selv om Proxy ifølge sin finansdirektør Mikkel Berg Kjærsgaard gentagne gange har kontaktet kuratorerne – John Sommer Schmidt fra Gorrissen Federspiel og Søren Aamann Jensen fra Kromann Reumert – for at få dem til at opgøre en endelig eller foreløbig dividende i konkursboet.

"Men alligevel har kuratorerne ikke sat to streger under dividenden, og så kan vi ikke konstatere et tab og dermed få momsfradrag af Skat. Problemet er, at kuratorerne ikke har noget incitament til at opgøre det, for så snart de skriver, at der er nogen dividende, så skal de jo stoppe med at arbejde med konkursboet. Men så kan de jo ikke blive ved med at fakturere timer," siger Mikkel Berg Kjærsgaard til avisen.

Kritikken preller dog af på kuratellet.

"Det har absolut intet at gøre med, hvor mange timer vi kan bruge på konkursboet. Kurator har en pligt til at oplyse dividenden, når det kan lade sig gøre, og det gør vi selvfølgelig," lyder det fra John Sommer Schmidt.

Efter en fejlslagen rekonstruktion gik Top-Toy, der har drevet legetøjskæderne Fætter BR og Toys'R'Us og beskæftigede omkring 3000 medarbejdere, kort før nytår konkurs. Siden har Salling Group, der står bag Netto, Føtex og Bilka, købt det danske varelager og Fætter BR-brandet.

Gælden i Top-Toy tårner sig nu op til næsten 2,2 mia. kr., viser en ny redegørelse fra kuratellet.

Kuratorer i Top-Toy: Uvist om kreditorer kan få penge tilbage

Kurator afviser krav om bonus i konkursbo

Kurator: Budkrig om køb af Fætter BR-rester

Ny kurator rykker ind i Fætter BR's konkursbo 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier