AdvokatWatch

Dommer blander sig i advokatvalg

Landsdommer og formand for Undersøgelseskommissionen om Skat frygter, at bisidderen for den tidligere departementschef Peter Loft – en mangeårig Bech-Bruun-profil – er inhabil. Det skriver Berlingske.

Undersøgelseskommissionen om Skat tager snart fat på arbejdet med at afhøre et stort antal ministre og embedsmænd for at kortlægge rodet i Skat. | Foto: ritzau/Thomas Borberg

Landsdommer Michael Ellehauge har rejst spørgsmål om habiliteten af tidligere departementschef i Skatteministeriet Peter Lofts bisidder, skriver Berlingske.

Michael Ellehauge, der er dommer i Vestre Landsret, er formand for Undersøgelseskommissionen om Skat, der skal kortlægge de seneste års kaos i Skat. Snart begynder kommissionen arbejdet med at afhøre ministre og embedsmænd – heriblandt Peter Loft, som har valgt den mangeårige Bech-Bruun-advokat Lars Svenning Andersen som bisidder.

Det er i den forbindelse, at kommissionsformanden med henvisning til den verserende strid mellem advokatfirmaet Bech-Bruun og Skatteministeriet har spurgt Lars Svenning Andersen, der er en af Danmarks fremtrædende advokater inden for ansættelsesret, hvorvidt han som Bech-Bruun-advokat mener at være habil til at håndtere opgaven.

Lars Svenning Andersen og Peter Loft, der selv er jurist, stiller sig dog begge uforstående over for dommerens spørgsmål.

"Jeg kan slet ikke se, at der kunne være et problem med min habilitet. Jeg har kun én opgave som bisidder, og det er at varetage Peter Lofts interesser. Men hverken han eller jeg kan se, hvorledes sagen mellem Bech-Bruun og Skatteministeriet overhovedet influerer på mine evner til at gøre det," siger Lars Svenning Andersen til avisen.

Statsadvokat hos Rigsadvokaten indstillet som ny landsdommer

Bech-Bruun slår tilbage mod skatteministeren i udbyttestrid

Bech-Bruun afviser at stå på mål for sine advokaters ageren i udbyttesag

Skatteminister kræver millionsalær tilbage fra Bech-Bruun 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier